100 historier

Damekoret Decibel ble startet i 2003 og har i 20 år skapt musikalsk glede gjennom det å synge i felleskap og for andre. 

Koret, som opprinnelig het Ringerike Pikekor, har sitt utsprang i Ullerål Pikekor som ble stiftet av kulturpersonligheten Solveig Wikdal Busund på tidlig 1970-tallet. 

- Ringerike er en region med flere ulike typer kor. Vi synger alt fra klassisk kormusikk, folkemusikk og moderne og tilbyr derfor noe litt annet enn de andre korene i kommunen, forteller Kristin Bjerkestrand Eid, leder i Decibel.

Dirigent Astrid Willumsen spiller piano og leder en oppvarmingsøvelse for koret.

Felleskap i Haugsbygd

Koret er en viktig del av kulturlivet i Haugsbygd og skaper en naturlig arena for å treffes. Koret består av glade amatører, der noen har lang erfaring fra kor, mens andre har sluttet seg til underveis. Sammen øver de på kjente og kjære stykker hver mandag mellom 18.30-21.00 i Haug kirkestue, i Haugsbygd.  

 - Det å lage og synge musikk sammen i et felleskap er fantastisk, forteller Kristin

Decibel har flere konserter i løpet av året, spesielt i førjulstiden. Høsten 2023 feiret de 20-års jubileum med en storslått konsert i Nordrehov kirke. Jubileumskonserten ble ledet av dirigent Astrid Willumsen og noen av sangene ble akkompagnert av musiker Margrete Daae Mæland. 

- Du kommer inn på korøvelsen og legger fra deg alle andre ting, også synger vi sammen. Det en veldig fin en pause fra hverdagen, forteller Astrid Willumsen, dirigent i Decibel.  

Logg inn på Facebook for å lese mer om Decibel.
Les mer her

Koret Decibel øver i Haug kirkestue i Haugsbygd.

 

Decibel

Decibel er et damekor stiftet i 2003. Koret ledes av diregent Astrid Willumsen.