Talentstipend

Lars Agnar er glad i å konkurrere og er takknemlig for å ha hatt en aktiv oppvekst med fotball, innebandy, friidrett, ski, skøyting og andre aktiviteter. Han var god i både friidrett og langrenn, men valgte å satse for fullt på langrenn som 18-åring. Lars Agnar har studert idrett og pedagogikk slik at han kan fortsette å være en del av idretten selv etter at skikarrieren er over.  
-  Jeg har lyst til å gi andre den idrettsgleden jeg hadde som barn. Idrett er viktig for at barn og unge kan treffes og ha en aktiv hverdag. For meg hadde det vært fint å kunne gi tilbake til idretten, sier Lars Agnar takknemlig.   

Lars Agnar Hjelmeseth på utdelingen av Talentstipendet 2022. Med var også pappa, mamma og farmor. Foto: Futuria


Allsidig utøver

 
Som langrenns-utøver må du være allsidig og god på alt fra sprint til fellesstart, og det er viktig å trene, spise og sove riktig. Lars Agnar trener litt over 800 timer i året og på sikt skal han opp på 900-1000 timer for å hevde seg blant de beste. Erfaringen fra fotball og friidrett har gitt han tekniske ferdigheter som koordinasjon, balanse og hurtighet.

  
- Idrettsutøvere som Johannes Klæbo har tatt langrenn til et nytt nivå, ved å være taktisk, studere svingteknikker og linjer fra annen vintersport. Jeg tror ikke at jeg hadde vært like god uten min erfaring fra andre idretter, forteller Lars Agnar.  
 
Sammen med juniorlandslaget ble han verdensmester på staffet i 2021 og i år tok han sølv på 10 km skøyting i U23 som en del av rekruttlandslaget. Lars Agnar setter stor pris på å være en del av et lag som trener, er sosiale og reiser på samlinger sammen. 
- Det er kult å vinne som et lag. Ingenting motiverer meg mer enn at de rundt meg lykkes, sier Lars Agnar.

Mange i familien var med på utdelingen av Talentstipendet. Foto: Futuria

Fullt fokus på skiidretten

Stipendet på 100.000 kroner gjør det mulig for Lars Agnar å ha fult fokus på ski. Stipendet dekker bo- og levekostnader, samtidig som det gir han en buffer for uforutsette utgifter.  
- Jeg setter utrolig stor pris på stipendet. Du lever ikke er luksuriøst liv som langrennsløper, smiler Lars Agnar.   
 
Lars Agnar er takknemlig for støtten han får fra sponsorer og de rundt seg, og roser Norges Skiforbund for god tilrettelegging for rekruttlandslaget. Med støtten han får fra banken, Skiforbundet og Olympiatoppen har han nå samme muligheter som de på elitelandslaget.

Dag Engen i SpareBank 1 Ringerike Hadeland og Bjørn Haugen Morstad i SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal delte ut prisen og stipendet. Foto: Futuria

Vil ta steget opp til elitelandslaget

Lars Agnar ønsker å ta steget opp til elitelandslaget og er veldig motivert til å legge ned den innsatsen som kreves.  
– Skal jeg komme inn på elitelandslaget må jeg gi alt for å slå de som er på det nivået i dag, sier Lars Agnar.  
 
Den store drømmen er å bli verdens beste skiløper og han har satt seg delmål langs veien til målet. I førsteomgang er målet pallplassering i et verdenscuprenn, deretter jobber han mot VM i Trondheim i 2025 og OL i Italia i 2026.  
 
Å vokse opp med en far som var skiløper på elitenivå har motivert Lars Agnar til å slå farens resultater.  
- Jeg har alltid lyst til å slå fatteren, selv i brettspill! Jeg er glad for at mamma og pappa støtter meg uansett hvilke valg jeg tar, avslutter Lars Agnar.  


Vi heier på Lars Agnar og ønsker han lykke til på veien mot drømmen om å bli verdensmester!

Les mer og søk Talentstipend her