Sport og idrett 100 historier Talentstipend Fellesprosjekt Lag og foreninger Gründere Bedrifter

Nittedal Teater er organisert av selvstendig næringsdrivende som brenner for å skape kulturelle oppleveleser for barn og ungdom i Nittedal. I tillegg til å være en arena for kortreist kultur og gode opplevelser, har foreningen et spesielt fokus på forebyggende arbeid og psykisk helse. Dette skaper et sosialt samfunn for utvikling og økt mestringsfølelse. 

Investerte i digitale programvarer

Da covid-19 kom i Mars 2020, satte pandemien en stopper for teaterets øvinger og forestillinger. Med en ny, uvanlig hverdag kom også behovet for digitalisering og nytt ustyr. Det var da breddegaven fra SpareBank 1 stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal kom til god nytte. 

- Den breddegaven gjorde det mulig for oss å holde liv i Teatersmia Barne- og Ungdomsteater, sier daglig leder Lene Hagen. 

Med uteforestillinger, digitale klemmer og manuslesninger på Zoom har teatret kunnet fortsette å tilby barn og unge en sosial arena der psykisk helse, nettverk, vennskap, arbeidstrening og kompetanseheving er hovedingrediensene.

Stor visjon

Med visjonen "alle er en liten stjerne på den store himmelen", har Teatersmia for barn og unge heller ikke audition, opptaksprøver eller ventelister. Her kan de som vil komme på øvinger, uansett alder og nivå. 

Silje Unhjem Fagerholt, leder i Teatersmia, har vært en del av teateret siden 2008. Hennes ønske er å gå barna den samme gode oppveksten som henne selv.

- Teatersmia har gitt meg den tryggheten til å være den personen jeg er i dag, sier Silje. Den følelsen har jeg lyst til å gi tilbake til alle barna i Nittedal og omegn, legger hun til.