Talentstipend

21-åringen fra Jaren har arrangert show og forestillinger siden 2012, og har store planer for å ta arrangementet K(ult)ur Mot Kreft til nye høyder! 

400.000 kr til kreftforskning 

Sander Mathisen Skjerva startet med dans som åtteåring, og har siden «bodd» i dansesalen og på scenen. I 6. klasse begynte han å arrangere små og store konserter på skolen, og i 2017 etablerte han K(ult)ur Mot Kreft for å støtte arbeidet til Barnekreftforeningen. Til sammen har han samlet inn over 400.000 kr til forskning på kreft hos barn og unge. Arrangementet har vokst fra år til år, og Sander har som mål å ta konseptet fra Hadeland kultursal til Oslo Spektrum. 

- I 9. klasse ringte jeg for første gang Oslo Spektrum for å høre om muligheten for å arrangere K(ult)ur Mot Kreft der. De var positive og siden den gang har jeg jobbet med budsjetter og forhørt meg om priser på mange av de store nasjonale og internasjonale artistene, forteller Sander.

Skaper gode kulturopplevelser

Å skape de gode kulturopplevelsene krever mye av Sander som person og leder. Som selvstendig arrangør av K(ult)ur Mot Kreft har han lært mye om økonomi, prosjektstyring, kommunikasjon med alle involverte og å holde hodet klart under press.

- Når dørene åpner for publikum er det ingen vei tilbake. Det er utrolig viktig med god planlegging og ha med seg rett folk til rett tid. De siste årene har jeg hatt med meg godt over 160 mennesker på og bak scenen, sier Sander stolt. 

Sander jobber alltid med å forbedre og toppe det som har blitt gjort tidligere. Han går ofte på show og konserter for å få ideer og inspirasjon til neste arrangement.  

- Det er viktig for meg å videreutvikle, tenke nytt og finne spennende løsninger for konseptene mine, smiler Sander.

Gir motivasjon til å fortsette

- Å får tildelt Talentstipend betyr utrolig mye for meg. At det jeg driver med betyr noe for andre også, gir meg ekstra motivasjon til å fortsette. Det er i tillegg stor stas å være en av ti som får stipend i 2023, når jeg vet hvor mange dyktige talenter som søker hvert år, smiler Sander.

Mesteparten av stipendet ønsker Sander å bruke på utdanning, og noe vil gå til å videreutvikle K(ult)ur Mot Kreft.  

Skaper kulturopplevelser - Jørn Prestkvern, daglig leder i SpareBank 1-stiftelsen Gran og Dag Engen, Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland overrakte stipendet til Sander.

10-års jubileum i Oslo Spektrum

Sander drømmer om å leve av å være arrangør, og skape store opplevelser for flest mulig publikummere. 

- Det hadde vært gøy å kunne hevde seg som en av Norges største og beste arrangører, smiler Sander.

Hovedmålet for karrieren er å arrangere K(ult)ur Mot Kreft i Oslo Spektrum med artister som Adele, Bruno Mars, Beyonce, Karpe og flere av Norges store talenter. Planen er også å ha med over 80 dansere på scenen.  

- Målet er et fullsatt Spektrum i 2027 for å feire 10-årsjubileumet av K(ult)ur Mot Kreft. Tenker det kan være en råtøff feiring av de ti første årene, avslutter Sander.

Er du ung og har et talent du vil utvikle?

 Søk Talentstipend her

Sander Mathisen Skjerva