Lag og foreninger

Lavterskel turer for barn og familier

Med mål om å skape gode friluftsopplevelser for barn og barnefamilier, drives Barnas Turlag av ivrige foreldre som planlegger og gjennomfører månedlige turer i Ringeriksregionen. I våres mottok foreningen 100.000 kroner av Sparebankstiftelsen Ringerike, slik at de kunne gå til innkjøp av åtte kanoer med tilhørende bilhenger. Disse har barna hatt glede av i sommer!

- Vi ønsker å ha et tilbud som krever lite utstyr for de som deltar. Tanken bak kanotilhengeren er nettopp dette; vi skal gjøre det enklelt for barnefamilier å dra på konotur, sier leder for Barnas Turlag, Ellen Næsje.

Sikkerhet i fokus

For å sikre trygg ferdsel både ved, på og i vannet, har Barnas Turlag et spesielt stort fokus på sikkerhet.

- Vi er opptatt av å sørge for at turledere har god kompetanse på det våte element for å ivareta sikkerheten for både små og store. Da bilhengeren var på plass begynte vi derfor å kurse våre frivillige. Videre ønsker vi også å tilby barnefamilier kursing i våtkort slik at de trygt kan dra på tur med egen kano på gode padlevann, legger Næsje til.

(Saken fortsetter under bildene)

Re-etablerte foreningen

Til tross for etablering på Ringerike i 2012, har Barnas Turlag stått stille i noen år. Ved utgangen av 2020 samlet flere lokale barnefamilier seg og ble enige om å re-etablere foreningen.

- I dag er vi ca 10-12 voksne og 15 barn som drar på turer sammen, men vi er stadig på jakt etter flere, sier Næsje. Hos oss får de frivillige turlederkursing av oss, og noen turer har påmelding slik at det er tak for et større antall barn og familier, legger hun til.

Følg Barnas Turlag Ringerike på Facebook her!

Barnas Turlag Ringerike