100 historier

Inkludering siden 1979

- Bordtennis er en svært inkluderende sport, som ikke handler om å være sterkest eller best. Det er en idrett med lav terskel både med tanke på økonomiske og fysiske forutsetninger, forteller Daniel Guddal, hovedtrener i Harestua IL Bordtennis. 

Bordtennisaktiviteten på Harestua startet opp i 1979, og året etter ble bordtennis en del av Harestua IL. Klubben har i underkant av 60 aktive medlemmer, og trener i bordtennishallen på Harestua Arena. Her arrangerer de også både regionstevner og lagserierunder.

På verdensbasis er bordtennis den nest største individuelle idretten, med omkring 300 millioner spillere og ble etablert som en olympisk gren i 1988. (Kilde:www.nrk.no/sport

Bordtennishallen på Harestua er på 450 kvadratmeter, og er en av landets desidert flotteste.

Fikk drømmejobben 

- Det var utrolig morsomt å få drømmejobben som trener, forteller Daniel stolt. 

Daniel begynte med bordtennis i 2013, og fikk jobben som hovedtrener for klubben august 2023. Han forteller at til tross for at han begynte relativt sent med sporten, så ble han tatt veldig godt tatt imot av de mer erfarne medlemmene. De inspirerte han til å videreutvikle ferdighetene. 

- I bordtennis har det med årene blitt mer søkelys på fysiske ferdigheter, men å ha et godt mentalt fokus er det viktigste for å lykkes. Hvis det går galt, så har du stort sett ingen andre å skylde på enn deg selv, smiler Daniel. 

Les mer om tilbudet til Harestua IL Bordtennis her

Daniel Guddal trives svært godt i jobben som hovedtrener i Harestua IL bordtennis klubb.

Medlemmene Emma Kjølsø og Malene Karlsrud drømmer om å bli profesjonelle spillere.

Harestua IL

Idrettslag på Harestua, med Fotball, Bordtennis, Håndball, Alpint, Turn.