Talentstipend

Camilla Alida Strøm fra Brandbu er 29 år og i verdenstoppen i Kickboxing. Talentstipendet på 50.000 kroner gjør det enklere å delta på samlinger, turneringer og å få trent optimalt. 
- Drømmen er å stå på toppen av pallen i VM, sier Camilla.
    
Camilla hadde en aktiv ungdomstid på Hadeland og spilte fotball frem til hun var 18 år. Etter et par år kjente hun savnet etter å konkurrere og Camilla begynte med kampsporten Kickboxing. Hun ble umiddelbart bitt av basillen og det gikk ikke lang tid før hun tok medaljer i Scandinavian Open og Norgescupen. I 2016 ble hun Norgesmester i grenen lettkontakt og kan de siste årene vise til pallplasseringer i World Cup Fullkontakt, Scandinavian Open Fullkontakt og VM. I dag bor Camilla i Tyskland der hun jobber målrettet for å hevde seg i verdenstoppen. 

DIGITAL UTDELING: Ettersom Camilla er bosatt i Tyskland, møtte vi henne over Teams for utdelingen av Talentstipendet. Camilla sin far Bjørn Strøm og daglig leder i SpareBankstiftelsen Gran, Jørn Prestkvern var tilstede på SpareBank 1s lokaler på Gran.

Idrettsglede i fokus

Kickboxing er en blanding av karate og boksing. Det er en komplett idrett hvor blant annet faktorer som hurtighet, styrke og koordinasjon spiller en viktig rolle.
- For meg er idrettsglede spesielt viktig. Gleden jeg får av idretten motiverer meg til å jobbe hardere for å nå målene mine, sier Camilla.

Camilla konkurrerer i grenen Fullkontakt Kickboxing, der utøverne i likhet med boksing har som mål å treffe motstanderen til kropp og hode. Hver kamp består av tre runder på to minutter, med ett minutt pause mellom hver runde. For å tåle de intense og tøffe kampene trener Camilla to økter om dagen, seks dager i uka. Hun trener teknikk, styrke, kondisjon, mobilitet og restitusjon, både alene og sammen med andre. 
- Det er vinn eller forsvinn fra første kamp, så det gjelder å være på fra første sekund, forteller Camilla. 

Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen overrakte bilde, diplom, kake og blomst til Camilla sin far, Bjørn Strøm.
 

Stå-på-vilje for å bli verdensmester 

Livet som kickboxer er travelt og Camilla reiser ofte på samlinger og turneringer. Talentstipendet på 50.000 kroner kommer godt med for å dekke reisekostnader, treningsutstyr og behandlinger for å holde seg skadefri. Hun ønsker å trene optimalt for å bli en enda bedre idrettsutøver. 
- I kickboxing er utøverne unike, med hver sin styrke. Min styrke er stå-på-viljen. Har jeg først bestemt meg for noe, så jobber jeg strukturert for å få det til, smiler Camilla.  

Camilla har mange gode støttespillere som heier på henne.  
- Jeg er heldig som har familie, venner, et ekstremt bra treningsmiljø og en treningspartner som motiverer meg til å nå målet om å bli verdensmester, sier Camilla takknemlig. 


Vi heier på Camilla og ønsker henne lykke til på veien mot å bli verdensmester!

 

Les mer og søk Talenstipend her

Camilla Alida Strøm