Talentstipend

17 år gamle Amanda Mælum Engevold fra Harestua på Hadeland er en ivrig distanserytter med store drømmer. Talentstipendet på 50.000 kroner vil Amanda bruke på hestehold og ritt.

Amanda møtte opp i Hadelandshagens lokaler på Harestua for å motta Talentstipendet sammen med sine foreldre, Astrid Engevold og Jan Ove Mælum. Foto: Futuria

Amanda fikk gode resultater i ridning allerede i oppveksten, og valget om å gå på Wångens Travgymnasium i Østersund i Sverige ble lett. Dette er en skole som har den perfekte kombinasjonen av videregående skole og hest. Skolen gir henne fordelen av satsing både på trav og distanseritt, noe som fyller opp dagene med hest for Amanda. 

Hest og rytter må spille på lag

De 12 mil lange distanserittene er en prøve for både hest og rytter. Her testes hestens utholdenhet og hurtighet, og det krever at Amanda kjenner hesten godt. Amanda setter alltid hestens trivsel og velvære først. Distanserittene foregår ofte i naturskjønne omgivelser på grusveier og stier. Påkjenningen med lange ritt krever at hestens muskler, ledd og seneapparat styrkes jevnlig. Hestens allmenntilstand er det viktigste, derfor er veterinærkontroller en viktig del av rittet, også etter målgang. 

Uventede ting skjer – stipendet blir en backup

Det har dessverre vært mye skader og utgifter på den «gode» hesten til Amanda. Dette kommer i tillegg til de vanlige kostnadene med hestehold og konkurranser. Talentstipendet vil gjøre henne bedre økonomisk forberedt dersom noe uventet skjer. 

– Økonomien er den største utfordringen for videre satsing. Jeg er veldig takknemlig for å ha mottatt Talentstipendet, sier Amanda.

Stipend, blomster og bilde ble delt ut av daglig leder i Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad (t.h), Lokalbanksjef i Nittedal, Robert Eriksen (ikke avbildet) og sponsoransvarlig i Sparebank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen. Foto: Futuria

Den store drømmen 

Den store barndomsdrømmen til Amanda er å ri et distanseritt i Dubai. Å få oppleve dette vil gi både mestring og anerkjennelse som rytter. Amanda forteller om en fra Norge som ble invitert til Dubai, hentet av sjeiker og deretter fraktet videre til en stall med 3.000 hester. 

– Der er det helt andre forhold enn vi er vant med, og det virker veldig kult. Det ville vært en opplevelse for livet, forteller en engasjert Amanda!

Drømmen om å få delta på et distanseritt i Dubai har hun med seg som en drivkraft i sin videre satsing som rytter.

Vi heier på Amanda og ønsker henne lykke til på veien mot drømmen sin!

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her