Sport og idrett

Vi heier på ambisiøse ungdommer i lokalsamfunnet som kombinerer toppidrett med universitetsutdanning! Dennis Ryttar kom fra Sverige til Ringerike i 2016. Nå studerer han til å bli siviløkonom og er inne i sin femte sesong med Ringerike Panthers. Som stolte sponsorer har vi tatt en prat med ishockeytalentet som mottok Ringeriksstipendet i 2020.


"Ringeriksstipendet hjelper meg å fokusere på det jeg trenger"

Ringeriksstipendet har gitt Dennis muligheten til å bruke hodet både på- og uten utenfor banen. Nå har han mulighet til å spille ishockey på elitenivå, samtidig som han studerer til å bli siviløkonom. "Jeg bruker mye tid på idrett og skole, så det hjelper med økonomisk støtte", forklarer Dennis i videoen.

Hva er Ringeriksstipendet?

Ringeriksstipendet er et samarbeid mellom SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Sparebankstiftelsen Ringerike og Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Ambisjonen med stipendet er å bidra til utviklingen av lokale toppidrettsklubber, gjennom å gjøre det attraktivt for utøvere å kombinere toppidrett med universitetsutdanning, og å etablere seg i regionen med høykompetanse.

Stipendet kan tildeles idrettsutøvere som kombinerer studier ved USN og spill for toppidrettsklubbene Hønefoss Ballklubbs kvinnelag eller Ringerike Panthers.

Stipendet er på 50.000 kroner pr år, og ved bachelor- eller mastergradstudier, kan mottaker potensielt få utbetalt henholdsvis 150.000 eller 250.000 kroner.

Stipendet ble utdelt første gang i 2019.

Interessert i å søke? Slik gjør du det:

1.    Du søker studier ved USN gjennom samordna opptak. Søknadsfrist er 15. april 2021.

2.    Du prøvespiller for klubb, da enten Hønefoss Ballklubbs kvinnelag eller Ringerike Ishockeyklubb.

3.    En arbeidsgruppe med representanter fra USN, klubben og Sparebank 1 Ringerike Hadeland vurderer og innstiller kandidater.

4.    Velges du ut som en aktuell kandidat tilbys du stipend på inntil kr 50.000 pr. år, og hvis du takker ja blir du student på dagtid.

5.    Etter opptak må du søke Olympiatoppen om toppidrettsstatus innen 1. september, slik at du får en tilrettelagt studiehverdag ved USN.

Merk at stipendet vurderes årlig basert på din utvikling og prestasjon både på banen/isen og på universitetet.

Potensielle søkere oppfordres til å ta kontakt med USN og klubber så tidlig som mulig, og gjerne før frist for opptak.

Ringeriksstipendet