Talentstipend

Mottok Talentstipend på 50.000 kroner

Talentstipendet tildeles unge mellom 15 og 30 år som utmerker seg innen idrett, kultur, kompetanseutvikling eller miljø- og samfunnsengasjement. Ordingen ble etablert i 2016 som et samarbeid mellom banken og Sparebankstiftelsene og midlene som gies skal inspirere til videre satsing og utvikling.

Isabell Rustad (15) fra Harestua var blant en av talentene som utpeket seg i søknadsprossessen.

- Det betyr ekstremt mye for meg. Det kommer vel ikke som noen stor overraskelse at jeg driver med en dyr sport. Derfor kommer disse pengene godt med!

GODE STØTTESPILLERE: Isabells foreldre har begge drevet aktivt med bilsport og engasjerer seg i datterens interesse og karriere.

Interesse fra tidlig alder

Til tross for å ha kjørt gokart siden 2015, var det ikke før i år at Rustad startet med baneracing. Med både en mor og en far som har drevet aktivt med bilsport under oppveksten, innrømmer hun at interessen har alltid vært der.

- Jeg har det nok litt i blodet, ler Isabell. Jeg har jo vært med pappa på billøp opp gjennom hele oppveksten. Det er her jeg har fått interessen min fra. Men jeg fikk ikke begynt å kjøre før i år, da man ikke har lov til å begynne med bilracing før man er fylt 15 år, legger hun til. 

Hva drømmer du om? Hvilke ambisjoner har du?

- Min aller største drøm er å bli verdens første kvinnelige og Norges første Formel 1 sjåfør. Dette er en ekstremt vanskelig og urealistisk drøm, men ingenting er umulig. Min mer realistiske drøm er å kunne leve av motorsport, om det er baneracing, formelbil eller rallycross.

UTDELING: Isabell mottok kroner 50.000 til videre satsing på karrieren innenfor bilsport. Her avbildet sammen med Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen.

Takknemlig

I dag går Isabell på Wang Toppidrett for å kombinere idretten med skole. Med et sterkt ønske om å kunne leve av motorsport, er Rustad innstilt på å måtte jobbe hardt og målrettet. 

- Det beste er følelsen av å ha det gøy, adrenalinet, mestringsfølelsen og gleden av å gjøre det jeg elsker mest i hele verden. Farten, spenningen og det å pushe meg selv og bilen/karten helt på grensa er en helt ubeskrivelig! 

Hva betyr det for deg å motta talentstipendet?

- Det er ikke bare det at jeg vinner penger som betyr mye for meg. Det at dere har valgt meg ut av flere andre gode søkere gjør meg stolt. Jeg har sett nivået på andre vinnere tidligere og ser at nivået er høyt og ble ekstra glad når jeg får være en av disse. Det gir meg ekstra motivasjon til å holde på med det jeg elsker mest i verden. 

Hva skal midlene brukes til?

- Planen er å investere pengene i kjøp av en racing bil slik at pengen blir brukt som en investering og ikke som forbruk. 

Vi heier på Isabell og ønsker henne masse lykke til videre!