Talentstipend

Startet satsingen i ung alder

Eirik Augdal (25) var 12 år gammel da rolige kvikk-lunsj turer på Ringkollen ble byttet ut med mer seriøs trening. Nå bor han på Lillehammer og har deltatt i en rekke mesterskap med imponerende plasseringer. I 2014 ble han dobbel juniorverdensmester og i 2019 tok han fjerde plassen i 5-mila i World Cup i Holmenkollen. Som stolte sponsorer av langrennsutøveren har vi tatt en prat med Haugsbygd-gutten. 

- Jeg kjente fort at utholdenhetsidrett var noe jeg hadde talent for og det gikk raskt ganske bra, så jeg tror allerede som 13-14 åring at jeg begynte å drømme om å kunne leve av idrett, sier Eirik.

(Saken fortsetter under bildene)

Takknemlig for gode støttespillere

I en travel hverdag bestående av mye reising, trening og forberedelser er Eirik takknemlig for de gode støttespillerene han har hatt rundt seg gjennom årene.

- Jeg har hatt mange støttespillere opp igjennom, men skal jeg nevne noen så er det først og fremst mamma og pappa som har lagt til rette for idretten. Sponsorer har også vært avgjørende. Jeg må også nevne Krister Sørgård som tok meg inn i varmen og viste meg hvordan å gå på ski som 12 åring.

Trener seg opp til vintersesongen

I fjor sommer raste verden sammen for den unge langrennsløperen da han måtte operere brystmuskelen etter en randonee ulykke i Jotunheimen. Nå er han tilbake i toppform og ser frem til vintersesongen.

- Målet for 2021 er å komme tilbake der jeg slapp i 2019 hvor jeg kjempet med de beste i verdenscup. Jeg har veldig lyst på en landslagsplass, innrømmer Eirik.

(Saken fortsetter under bildet)

"Ærlig og ekstrem"

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

- En vanlig dag består av to treningsøkter på til sammen 3-5 timer og en haug av måltider. Hverdagen er kanskje mer hektisk på sommeren fordi da er det veldig mye trening og dagene går fort.

Hvis du kunne gjort hva du ville en dag, hva ville du gjort, sett og opplevd?

Da hadde du sett meg på brygga i Monaco med en burger i munnen mens jeg hadde sett på Formel1, smiler ringerikingen.

Hvordan tror du de andre på laget vil beskrive deg?

- De andre på laget vil nok beskrive meg som ærlig (på godt og vondt) og ekstrem i form av tilbakemeldinger, evaluering og på trening, smiler Eirik.

Vi ønsker Eirik masse lykke til videre - vi heier på deg!