Talentstipend

19 år gamle Elisabeth Tangen fra Gran har et brennende politisk engasjement. Hun bor i Oslo der hun sitter som fylkesleder i Oslo Unge Høyre. – Det å motta talentstipend på 50.000 kroner gjør at jeg kan stille opp så mye som jeg bør, sier Elisabeth

Før Elisabeth ble oppslukt av politisk arbeid, var det hobbyer som fotball og håndball som opptok tiden hennes hjemme på Gran. I 10. klasse flyttet hun til Oslo og tok siste året av ungdomsskolen på KG (Kristelig Gymnasium). Deretter ble det tre år på Elvebakken videregående skole på Grünerløkka. Elisabeth trives godt i Oslo og elsker storbyfølelsen. 

 Daglig leder i SpareBankstiftelsen Gran, Jørn Prestkvern overrakte diplom til Elisabeth. Foto: Futuria

Engasjerte seg tidlig for barn og unge

Som barne-og ungdomskoleelev var Elisabeth uenig med hvordan skolen organiserte undervisningen. Hun mente at den var for lik for alle elever, uansett bakgrunn og nivå. Unge Høyre er for «fritt nivåvalg» og dette ble starten på Elisabeth sitt politiske engasjement. 

Som fylkesleder i Oslo Unge Høyre veileder og følger hun opp tre lokallagsledere. Elisabeth er også en god støttespiller for mange av medlemmene i Unge Høyre. 

Elisabeth jobber med å utgjøre en forskjell for barn og unge. Unge Høyre har blant annet samarbeidet med Den Konservative Studentforeningen for at Ullevål Sykehus-tomten bør bli gjort om til en studentby. Forslaget fikk gjennomslag på programbehandlingen til Oslo Høyre, og er nå en del av bystyrerprogrammet. Unge Høyres nasjonale politikk om at alle første års elever på videregående skal få tilbud om programfag, er takket være arbeidet til Oslo unge Høyre.

I tillegg til rollen som Fylkesleder sitter Elisabeth i representantskap, valgkomite og arbeidsutvalget i Oslo Høyre. Der sitter hun blant annet sammen med Heidi Norby Lunde og lærer mye av erfarne politikere.
– Jeg får se hvordan de opptrer, leder og holder effektive møter. Jeg lærer mye av å observere diskusjonene, forteller Elisabeth. 

Elisabeth møtte opp i SpareBank 1 sine lokaler på Gran for å motta Talentstipendet sammen med sin far, Rune Meier. Foto: Futuria

Mer til stede med Talentstipend

Talenstipendet på 50.000 kroner gjør at Elisabeth ikke trenger å ta på seg en ekstrajobb og heller prioritere politikken. Hverdagen som politiker er uforutsigbar med mange arbeidsutvalgsmøter, fylkesstyremøter og andre møter.
- Livet som politiker er hektisk og helt praktisk funker det dårlig å ha en jobb ved siden av. Stipendet gjør at jeg kan stille opp så mye som jeg bør, sier Elisabeth. 

Elisabeth studerer Statsvitenskap, men har permisjon studiene. Hun er frikjøp av Unge høyre for å kunne bidra inn mot valgkampen. Det betyr at hun kan leve av det politiske engasjementet en stund fremover.

Elisabeth fikk Talentstipend, diplom, kake og blomst av Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen. Foto: Futuria

Drømmen er å komme på Stortinget

Drømmen er å kunne fortsette med politikken, utgjøre en forskjell og bidra med engasjementet sitt.
– Det viktigste for meg er å kunne få jobbe med skole og helse. Den beste måten er å komme seg inn på Stortinget og påvirke beslutningene. Dette er og blir den største drømmen å strekke seg etter, avslutter Elisabeth.

 

Vi heier på Elisabeth og ønsker lykke til videre med sitt brennende politiske engasjement!

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?


Les mer og søk Talentstipend her