Talentstipend Fellesprosjekt

Hockeyspiller Emil Obstfelder er 17 år og kommer fra Hagan i Nittedal. Talentstipendet på 50.000 kroner er verdifullt for Emil som studerer og spiller hockey i Canada.
 – Vi er med på mange kamper, så støtten kommer veldig godt med, sier Emil takknemlig.

DIGITAL UTDELING: Ettersom Emil er bosatt i Canada, møtte vi han over Teams for utdelingen av Talentstipendet. Emil sin far John Obstfelder, Robert Eriksen og Dag Engen fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland var tilstede på SpareBank 1s lokaler i Nittedal.

Emil har vært hockeyinteressert siden han startet på Skedsmo Skøyte- og hockeyskole som treåring. Han hadde en aktiv oppvekst med fotball, ski og andre idretter, men det var ingenting som slo gleden og fasinasjonen for hockeykulturen. Etter 14 år og to NM-gull med Lørenskog Ishockeyklubb flyttet Emil til Canada for å jage guttedrømmen om å leve av idretten. 


Høyt konkurranseinstinkt

Gjennom oppveksten ble han inspirert av de eldre hockeygutta og jobbet hardt for å bli like god som dem. Det er ekstremt høyt konkurranseinstinkt i idretten og det har gjort Emil til en sterk og selvstendig spiller. 
– Jeg vokste opp fort og lærte å stå på egne ben, sier Emil.  

Dag Engen og Robert Eriksen fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland overrakte diplom, bilde, blomster og kake.
Dekker reiseutgifter

Hverdagen i Canada er travel med treningsøkter, kamper og skole om hverandre. Emil er en del av hockeylaget Okanagan Hockey Ontario. Sammen trener og konkurrerer de i Canadian Sports School Hockey Leauge East U18. Talentstipendet på 50.000 kroner kommer godt med for å dekke reisekostnader og andre utgifter når laget spiller kamper. 

STOLT FAR - John Obstfelder var tilstede når Emil fikk utdelt Talentstipend.
Drømmen om NHL

Den store drømmen for Emil er å spille i NHL – National Hockey League i Nord Amerika. Derfor er det viktig å gjøre det bra både på isen og på skolen. 
– Å spille hockey på universitetsnivå er for mange nøkkelen til NHL. Det er et stykke før jeg er der, men hvem vet hva fremtiden har i vente. I førsteomgang har jeg som mål å bli plukket ut til et junior A-lag, avslutter Emil 

Fremtiden ligger foran Emil og vi ønsker han lykke til på veien mot å komme seg til NHL!

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her