100 historier

Fort gjennom terrenget 

Går du tur i Nordmarka er nok sjansen stor for at du ser Eskil Evensen Lie (28) suse forbi på sykkelen sin.

Eskil trener mye i Nordmarka.

Eskil er opprinnelig fra Harestua, men bor nå i Oslo sammen med samboeren sin.  
Syklisten har allerede en imponerende liste med resultater bak seg innenfor terrengsykling. Han er norgesmester i maraton, har vunnet to birkebeinertitler (sist med den imponerende tiden 2:37:50.8). 

Utforende sport

Terrengsykling tar deltakerne gjennom grusveier, stier og ulendt terreng. Eskil forteller at veien til å bli en dyktig terrengsyklist er kompleks. 

- Det krever optimal fysisk kapasitet, og høy teknisk kompetanse på sykkelen. Balansen mellom fysisk utholdenhet og tekniske ferdigheter er avgjørende, forteller han. 

Selv bruker han mye tid i skogen på to hjul for å holde seg i topp fysisk form. Det blir mange lengre langturer i Nordmarka, med korte harde intervaller på asfalt for å få variasjon. 

Store ambisjoner 

Eskil har som mål å sikre en profesjonell kontrakt hos et større lag, noe som er et nødvendig steg for å kunne sykle større internasjonale konkurranser. Han er godt på vei, og har allerede syklet store konkurranser som UCI rittet i Hellas i føreste kategori.

Dette rittet er litt i samme kaliber på som norgescup med veldig sterk deltakelse med kremen av verdenscupryttere. Høsten 2023 syklet han også inn til en 19. plass i World Championship Maraton i Skottland. 

Støtte fra lokale samarbeidspartnere 

Eskil sykler for Team Hunton Hard Rocx, som er et Norsk MTB (Mountain Bike) lag. I tillegg til dette har han en individuell sponsoravtale med SpareBank 1 Ringerike Hadeland.  

- SpareBank 1 Ringerike Hadelan er ekstremt viktig for meg. Avtalen gjør det mulig for meg å kunne komme meg ut i verden både på samlinger, konkurranser og kunne holde trene. Målet er å bli profesjonell utøver, sier Eskil.  

Vi heier på norgesmesteren og er blir stadig imponert av det han får til!