Talentstipend

Byttet ut fotballskoa med piggsko

Markus Westhagen er oppvokst på Tinglestad i Gran Kommune, og har vært en aktiv gutt hele livet. Han har drevet med mange forskjellige idretter, med et spesielt hjerte for Gran IL fotball. Høsten 2022 bestemte han seg for å bytte ut fotballskoa med piggsko, og satse for fullt på friidrett. Markus har hovedfokus på 800 meter, og løper aktivt for Sportsklubben Vidar Elite som er en av Norges fremste friidrettsklubber. Hverdagen er travel for tjueåringen, som kombinerer løpekarrieren med deltidsjobb og fulltidsstudier ved Høyskolen Kristiania i Oslo.  

- Mitt største øyeblikk så langt i karrieren var å løpe 800 meter under Bislett Games, det var en helt spesiell opplevelse, forteller Markus.  

Ferskt friidrettstalent

- Mitt hovedfokus er friidrettsøvelsen 800 meter løping. Jeg er fortsatt fersk i idretten, så jeg har mye å lære, men er villig til å jobbe hardt for å utvikle potensiale mitt, sier Markus.   
For å bli god i friidrett kreves det kontinuitet i treningen og unngå skader. Derfor er det like viktig med restitusjon som selve treningen.

- Jeg er veldig takknemlig for oppfølgingen jeg får fra treneren min. Han utfordrer meg til å få frem det lille ekstra, smiler Markus.

Dag fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Markus og Jørn fra SpareBank 1-stiftelsen Gran på overrekkelsen av stipendet.

Gjør det lettere å satse på idretten

Markus ønsker å satse fullt på idretten, og Talentstipendet gjør det enklere å legge til rette for satsing.  

- Støtten fra stipendet skal jeg bruke til å dekke utgiftene for treningsleirer og utstyr, sier Markus og legger til at det er utrolig stas å motta Talentstipend fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland.  
 

Drømmer om å representere Norge

 Det har alltid vært en drøm for Markus å være idrettsutøver på fulltid. Han har et mål om å hevde seg i Norgestoppen, deretter satser han alt på å bli blant verdens beste løpere. Det skal ikke stå på vilje og arbeidsmoral for Hadelendingen.

 - Min store drøm er å konkurrere på et høyt internasjonalt nivå, og representere Norge i mesterskap. Det er fortsatt et stykke igjen dit, men det er noe jeg er villig til å jobbe hardt for å oppnå, avslutter Markus.

Er du ung og har et talent du vil utvikle? 

Søk Talentstipend her