100 historier

Fontenehuset har kontor på Campus Ringerike

For mange unge voksne er studietiden en viktig, men også utfordrende fase i livet. Det er ikke alltid like lett å flytte til et nytt sted, balansere akademiske krav, leve opp til sosiale forventninger eller ha ansvar for egen økonomi. 

For å gi alle studenter en hjelpende hånd opprettet Fontenehuset høsten 2023 et gratis tilbud på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Ringerike. Fontenehuset er en landsomfattende organisasjon som hjelper mennesker som sliter psykisk til å bli inkludert i student-, arbeids- og samfunnsliv. Her kan du lese mer om Fontenehuset Hønefoss

- Vi er eller har vært studenter selv. Vårt mål er å skape en arena som bidrar til å ivareta den psykiske helsen til studenene, forteller Henrik Stormen Nielsen, medlem av Fontenehuset i Hønefoss.  

Henrik Stormen Nielsen og Hege Vikan Kittilsen tar imot studenter.

Et lavterskel tilbud  

- Vi ønsker å bidra til at færre skal føle seg ensomme. Når du snakker med oss deler du akkurat det du har lyst til å dele. Hvis du bare trenger noen å snakke med, så er vi her for deg. Du velger selv hvor mye du ønsker å være involvert, forteller Hege Vikan Kittilsen, medarbeider på Fontenehuset. 

Hvis du ønsker du å bli medlem, er det bare å komme innom for en uformell samtale. Drop-in kontoret på Campus Ringerike holder til  i 2. etasje ved siden av Studentsamskipnaden, og er åpent på torsdager 11.00-15.00.  

Henrik og Hege har vært studenter selv og ønsker å hjelpe andre.

Tilhørighet og samhold

Fontenehuset gir ikke behandling eller rådgivning for psykiske plager, men fokuserer på å hjelpe den enkelte til å ta egne valg og finne støtte der det er nødvendig. Dette skaper er fundament som kan bygges videre på.    

- Noen ganger trenger du bare et sosialt nettverk, kanskje noen å studere med, eller hjelp til praktiske ting som å flytte, sier Hege.   

- Det viktigste vi kan skape er tilhørighet og samhold, tilføyer Henrik.    

- Vi avviser ingen. Her er alle som vil prate velkommen, avslutter Hege med et smil.   
 

Per Christian Veien leder økonomikurset.

Møter studentene der de er  

Fontenehuset Campus Ringerike er involvert i sosiale aktiviteter på campus, alt fra å arrangere klubbkvelder, jobbe tett med Studentsamskipnaden og tilbyr et eget treningsprogram på mandager.  

- Det er viktig at vi er en integrert del av studentmiljøet og en del av felleskapet. Det gjør at vi når ut til alle, viser hvem vi er og ufaliggjør det å snakke om vanskelige ting. Vi er også en aldersgruppe det kanskje er lettere å snakke med, sier Hege.   

- Gjennom samtaler så hjelper jeg mange med å løse både hverdagsproblemer, og faglige utfordringer i pensum, sier Per Christian Veien. Han leder også et økonomikurs gjennom Fontenehuset Campus.    

Les mer Fontenehuset Campus Ringerike her