100 historier

 

- Fotball samler folk, og det er viktig med et godt tilbud for å gi jentene og guttene noe å gjøre etter skolen. Gran Idrettspark fungerer som en magnet for spillere, forteller Per Robert Hagen, trener i fotballgruppa i Gran IL.

Gran Idrettspark åpnet i 2010 og har siden utviklet seg til å bli et pulserende samlingspunkt for unge fotballspillere. I tillegg til å være en arena for idrett og aktivitet etter skoletid, er idrettsparken også et sted for samhold og utvikling.  

Fotball er desidert den største barne- og ungdomsidretten i Norge, med omtrent 370 000 gutter og jenter som deltar på ulike typer fotballaktiviteter. Hver dag bidrar over 130 000 foreldre, frivillige, trenere og ledere for å sikre et godt fotballtilbud nasjonalt (Kilde:www.fotball.no).   

God drift av det moderne idrettsanlegget på Gran gjør det mulig å opprettholde fotballtilbudet, og gir lokale fotballentusiaster mulighet å ta del i mange aktiviteter. 

Per Robert Hagen, trener for fotballgruppa i Gran IL.

Fotball bygger relasjoner

Per Robert og Kim Andre Albertsen arrangerer fellestreninger for Gutter 11 og Gutter 12 to ganger i uken. Begge trekker frem at fotballen ikke bare gir barn og unge sjansen til å dyrke ferdighetene sine, men at det også en plattform for å bygge varige relasjoner.  

- Det er veldig bra å være en del av Gran Idrettslag. Det er mange tilbud og et veldig bra nivå på alle alderstrinn. Å trene på denne banen er helt topp, den har veldig gode forhold. Når du har et godt anlegg så legger du til rette for at flere ønsker å spille fotball, sier Kim.  

Idrettsparken blir dermed ikke bare et fysisk sted for spill, men et hjerte for fotballfellesskapet på Gran. 

Fotballtrening foregår på SpareBank 1-banen.

Er en del av laget 

Et levende og pulserende fotballmiljø bringer sammen unge talenter for å dyrke sporten de elsker. Kasper, Sander, og Noah deler entusiastisk sine erfaringer.  

- Det er veldig bra å spille på idrettsanlegget, og du får masse venner av å være en del av fotballaget! Det er veldig fint å treffe venner, spille sammen og være i aktivitet. Det er fint å øve på sporten sammen med venner, forteller Noah. 

Ifølge guttene så må du trene masse, og være aktiv om du skal bli en god fotballspiller.  

Fotball og venner - Kasper Albertsen, Sander Hagen, Noah Linstad og Lars Georg Rabl-Vøien skryter av banen.

Trening ute hele året 

Idrettsparken på Gran har tre fotballbaner, hvor to av dem har undervarme. Dette gjør at du kan trene utendørs, hver dag hele året.

Gjennom deltakelse i organisert idrett opplever barn og ungdom mestring, personlig utvikling, felleskap og idrettsglede. Gran Idrettspark har stor betydning i lokalsamfunnet, og har blitt til takket være støtte fra lokalt næringsliv og dugnadsinnsats.

Vi heier på fotballgruppa i Gran IL som skaper et inkluderende og aktivt miljø, både på og utenfor banen!

Les mer om Gran IL Fotball her

Fotballbanen har underarmen og kan brukes året rundt.