Talentstipend

19 år gamle Vetle Gangeskar fra Haugsbygd i Ringerike satser på frikjøring, en egen gren på siden av vanlig alpint. Talentstipendet på 50.000 kroner gir unggutten god motivasjon til videre satsing. 

Bjarte møtte opp på Ringkollstua for å motta Talentstipendet sammen med sine foreldre, Tonje Nysted Gangeskar og Pelle Gangeskar.  I tillegg var det med en stor gjeng fra Haugsbygd IL Adrenalin. Foto: Futuria

Interessen for frikjøring startet tidlig

Vetle tråkket sine første skispor i Røldal på Vestlandet. Da han skulle begynne på ungdomsskolen flyttet familien til Haugsbygd - bare et steinkast unna Ringkollens snø-paradis. Her fortsatte Vetle sin lidenskap for frikjøring og er i dag en engasjert trener for barn med samme interesse i Haugsbygd IL Adrenalin.  

Forrige sesong vant Vetle verdenscupen for juniorer i FreeRide. Seieren åpnet nye dører, blant annet i forhold til Olympiatoppen mot utsatt førstegangstjeneste og adgang til flere konkurranser for de høyest rangerte.

Nå er hans største mål å kvalifisere seg til FreeRide World Tour, og kunne leve ut drømmen som senior frikjører. 

– Det ville gjort meg så glad, sier Vetle entusiastisk.

Vetle har mange hobbyer og har deltidsjobb som gir god erfaring. På sikt ønsker han å bli ingeniør, men hovedfokuset er frikjøring. 

Til stede var også Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen og daglig leder i SpareBankstiftelsen Ringerike, Kjell Baug Foto: Futuria

Med Talentstipendet blir det videre satsing!

- Det er på ingen måte gratis å holde på i alpene og reise rundt omkring på konkurranser. Stipendet kommer godt med til både heiskort, avgifter, mat og opphold, forteller Vetle som også er opptatt av å spare og ikke bruke unødvendige penger. 
- Om det går så bra som jeg håper på, kvalifiserer jeg meg som senior og får kanskje spart noen midler til neste sesong, sier Vetle.

Før det blir aktuelt drar Haugsbygdingen til alpene i romjula og blir der utover vinteren for trening og som base for konkurranser. 

Drømmen er FreeRide World Tour

Vetle drømmer om mye, men størst er å kvalifisere seg til FreeRide World Tour, som er verdenscupen i frikjøring for seniorer.

- Nåløyet er trangt, men klarer jeg det, så ville jeg vært i himmelen! Det å få den muligheten, det å kunne satse videre som senior, ville gjort meg så glad, sier Vetle. 

Videre drømmer han om å kunne leve av å stå på ski, filme og ha det gøy.
– Jeg har skikkelig trua. Det hadde vært tipp topp for meg, avslutter Vetle.

Vi heier på Vetle og ønsker han all mulig lykke til med sine mål og veien videre som seniorkjører!

 

Les mer og søk Talentstipend her