100 historier

Med hjerte for turn

Linn Dalheim er trener og sportslig leder i Gran IL Turngruppe. Hun er en ekte ildsjel med hjerte for turn, og har over 10 års erfaring innen troppsgymnastikk. Hun brakte energi og entusiasme inn i Gran Idreslag da hun begynte i jobben høsten 2023. 

- Jeg forelsket meg i turn og, valgte å fordype meg i sporten gjennom kurs og utdanning fra Idrettsforbundet, forteller Linn.

I tillegg til jobben i Gran IL, reiser hun rundt til andre klubber for å utvikle trenere på vegne av Norges Gymnastikk- og Turnforbund.  

Linn utrykker glede av å være en del av et idrettslag som Gran IL.  

- Det har vært helt fantastisk å komme til Gran IL. Det er ikke mange klubber i innlandet som tilbyr en jobb som denne, sier Linn.

Hun har lenge holdt på med turn på frivillig basis.

- Det er virkelig flott å være en del av klubb med så mange profesjonelle og flinke folk. De som jobber her kan idrett og forstår hva breddeidretten betyr for samfunnet, forteller Linn med glede. 

Trener og sportslig leder Linn Dalheim gir oppmerksomhet til alle på trening.

Trivsel og kompetanse 

Gran IL Turn ble stiftet i 1976 og har i dag rundt 250 medlemmer, i alderen 3 til over 50 år. Det er treninger mandag til fredag, samt helgesamlinger med jevne mellomrom. 

Turngruppa er fordelt på 12 partier og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter. Fra lek og moro for de minste, til freestyle, trampett, tumbling, frittstående og gymnastikkhjul opp til senior nivå.

Selv om jobben som trener er hektisk, så forteller Linn at jobben er veldig menninsfull.  

- Troppsgymnastikk er en robust sport der alle kan utfordre sine egne grenser. Ved å hoppe ut i noe som er skummelt opplever de mestringsfølelse. Dette er givende for både dem og meg som trener, smiler Linn

- I turn er det fokus på hva kroppen får til, og ikke så mye på hvordan den ser ut. Dette er noe jeg virkelig synes er bra med turn, forteller hun.  

Oppvarming og tøying er en viktig del av treningstimen.

God dugnadsånd

Det er god ledelse og økonomistyring i idrettslaget og dette er viktig for at de kan fortsette med treningstilbudet. Linn er også er imponert av dugnadsånden på Gran.  

Det er et stort maskineri i sving før hver trening, for å pakke ut og rigge utstyr i flerbrukshallen på Hadeland Videregående skole. Turngruppa har ikke en egen hall, men har finansiert to nedfelte trampoliner som kan heves og senkes i idrettshallen på skolen.  

- Vi holder på med en sport det sikkerhet og kompetanse er i høysete. Utstyret vi bruker må være trygt og i god stand. Det er dyrt og kostbart, men det er helt avgjørende for at vi kan holde på med idretten, forteller hun.  

- Det er mange som sier at dugnadsånden er dalene, men det har jeg absolutt ikke opplevd her. Vi er helt avhengig av dugnadsånden for å få ting til å gå rundt, avslutter Linn 

Les mer om Gran IL Turn her 

Lek og moro er en naturlig del av idretten.