100 historier

Nå kan alle innbyggere i kommunene Jevnaker, Lunner, Nittedal og Gran komme gratis inn på Kistefos museum gjennom hele året! Dette tiltaket er muliggjort gjennom et initiativ fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal, samt SpareBank 1-stiftelsen Gran. 
  
På Kistefos møtes kunst og industrihistorie. Her kan du oppleve 52 unike skulpturer av høy internasjonal kaliber, som er plassert ute i naturen. Dette gir en følelse av å være en del av Kistefos sin unike historie og natur.  
  
I tillegg til skulpturparken kan man oppleve fantastiske The Twist, kunstutstillinger og et spennende industrimuseum.    

Et tidlig møte med kunst 

Kistefos Museum har besøkende fra hele landet og trekker også en del utenlandske tilreisende til Jevnaker.

Med sin imponerende samling av kunstverk og den unike kombinasjonen av natur, kultur og industrihistorie gjør Kistefos til et sted som passer hele familien. Enten man er kunstinteressert, er interessert i historien eller bare vil nyte en dag ute i de unike omgivelsene. Kistefos har noe for alle. 

Maria Sandvik, Kommunikasjons- og markedssjef, Kistefos med "The Twist".
  
- Å bli introdusert til kunst, kultur og historie i en tidlig alder er viktig, fordi de opplevelsene vi har som barn er med på å forme oss. Gratis inngang senker nok terskelen for mange til å oppsøke oss, og det tror jeg er veldig bra. Kunst kan virke skremmende for mange, men her oppdager man at det er for alle. Her kan alle ha en fin dag, uavhengig av bakgrunn og interesser, forteller Maria Sandvik, Kommunikasjons- og markedssjef, Kistefos.
  
Mens de voksne kan nyte det rike kulturtilbudet finnes det en aktivitetspark, rebusløp og hoppegrop for barna.  
  
- Vi har også et kjempefint formidlingsopplegg som gjør at barn og unge i nærområdet kan oppleve Kistefos på en morsom og interaktiv måte. Tilbakemeldingene vi får fra vårt publikum er at Kistefos oppleves som et raust og inkluderende sted. Det er et sted med lavterskel for å oppleve kunst, selv om kunsten vi har holder et høyt internasjonalt nivå. Den unike kombinasjonen av natur, kunst, kultur og industrihistorie gjør opplevelsen helt spesiell, sier Maria.  

"Veien til Stillhet" av Jeppe Hein passer ypperlig for barna som også bader i den om sommeren. Her kan de også bade om sommeren.

Viktig for regionen 

En av målene til SpareBank 1-stiftelsene rundt om i landet er å bidra til økt kreativitet, positivitet, vekst og bærekraftig utvikling i lokalsamfunnet. Ved å gi gratis inngang til Kistefos åpner man en dør til kunnskap og inspirasjon. Dette gir et grunnlag for identitet og en positiv utvikling, som igjen beriker lokalsamfunnet på en positiv måte.  
  
- Kistefos tilbyr både samtidskunst og industrihistorie. Det bør innbyggerne i våre kommuner få ta del i. Spennet mellom moderne kunst og historien, rammet inn av vannet og skogen gir en unik opplevelse, forteller Bjørn Haugen Morstad, daglig leder i SpareBank-1 stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.
  
Gratisbillettene kan hentes ved en av inngangene til Kistefos ved ankomst. Oppgi navn og adresse i luka og nyt besøket. 
  
For å lese mer om Kistefos, besøk deres hjemmeside her:

www.kistefosmuseum.no/