100 historier Lag og foreninger

Paul Rief er opprinnelig fra Sveits, men har bodd på Hadeland i over 50 år og har vært leder i Hadeland Cykleklubb (Hadeland CK) i mer enn 20 år.  

Hadeland CK ble stiftet i 1979 og har per i dag 164 medlemmer og vokser stadig. Paul Rief forteller at klubben har mindre fokus på konkurranse, men heller jobber aktivt for å få vanlige folk i regionen til å begynne og sykle. Dette tror han kan være en av forklaringen på hvorfor har vokst såpass mye.  

Femten nye spinningsykler

Klubben består i hovedsak av medlemmer fra kommunene Gran, Lunner og Jevnaker.

På vinterstid er det utfordrende å sykle ute og det blir mindre trening, men dette ønsket klubben å gjøre noe med. Derfor sendte de søknad til SpareBank 1-stifelsen Gran om tilskudd for 15. spinning sykler og fikk innvilget søknaden.  

- For at man skal utvikle en klubb positivt så må man prøve å søke om ting og investere i klubben og stiftelsen har vært helt fantastiske for oss. Midlene de gir til lokal idrett er helt unnværlig. Det er helt fenomenalt synes jeg, forteller Paul. 

To ganger i uka

Trond Kilstad (i midten) tar med deltakerne gjennom forskjellige belastninger med energisk musikk i bakgrunnen.

Nå samles gjengen i Gran sentrum for to spinning timer i uka på vinterstid.  

-Det er veldig sosialt å treffes på vinteren. Det er en årstid der folk ofte sitter inne på sofaen, men nå kan vi tilby våre medlemmer spinning timer. Og vi er veldig glade for at vi får brukt alle 15 syklene til alle timene, forteller han.  

Hvis du er interessert i sykling eller har lyst å finne ut mer om Gran CK så finner du link til deres hjemmeside her: 

Les mer om Gran CK her