100 historier Gründere Bedrifter

Hadelandskonferansen gikk av stabelen for tolvte gang fredag 17. november 2023 på Hadeland videregående skole. 300-400 deltakere fra ulike deler av næringslivet på Hadeland samlet seg for å vitne et spennende program med foredrag, dele erfaringer og knytte nye samarbeid. Arrangementet er den største møteplassen for næringslivet på Hadeland gjennom året.

Årets program hadde formål om å gi perspektiver på sosial bærekraft.

SpareBanken til stede

Bjørn Rune Rindal, konsernsjef i SpareBank 1 Ringerike Hadeland trekker frem det positive aspektene ved Hadelandskonferansen.

- Den er viktig for oss av to grunner. Det ene er at dette er stedet for å møte næringslivet på Hadeland, og det andre er et veldig høyt faglig program som som gjør det interessant for oss å delta, forteller Bjørn Rune.

Han sier også at ved å være til stedet får man muligheten til å snakke sammen med kollegar i næringslivet og høre hvordan det går.

- Det er å samle seg, dele erfaringer og oppleve det å være en del av fellesskapet og det er viktig for oss, forteller Bjørn Rune.

Prisutdeling

Årets Næringsmot er en pris deles ut av Hadelandshagen hvert år i samarbeid med Regionrådet for Hadeland og SpareBank 1 Ringerike Hadeland. Prisen ble opprettet i 2017 med formål om å fremheve bedrifter som eksempler på hvor viktig det er å tørre å satse, stå i bresjen og få det til.

Vinneren av årets Næringsmot 2023 vinner Bjørn Haakenstad Nilsen (midten). Prisen ble delt ut av Bjørn Rune Rindal, SpareBank 1 (til venstre) Torstein Brandrud, Lunner kommune (til høyre)

Årets Næringsmot 2023 ble vunnet av ePlast som har base på Gran.

ePlast driver med kjøp og salg av teknisk plast og lager skreddersydde maskinerte deler for kundene sine. De har oppnådd en imponerende omsetning og leverte overskudd allerede i sitt første driftsår som viser en bemerkelsesverdig suksesshistorie med fokus på bærekraft.

Vinneren er også lokalt forankret og bidrar modig til å skape en positiv næringsstruktur i en utfordrende tid. De satser på utvikling i egen bedrift og har store ambisjoner for fremtidig vekst. Bjørn Haakenstad Nilsen, gründer og daglig leder tok imot prisen. Han takket ikke bare for prisen, men også de ansatte som tør å være med på denne reisen.

Det var fullsatt sal på Hadeland videregående skole.

Bærekraft på agendaen

Det er Hadelandshagen som står bak Hadelandskonferansen. Dagfinn Edvardsen, daglig leder i Hadelandshagen forteller at arrangement har vokst til å bli viktigste møteplasser for Næringslivet på Hadeland.

- Her møtes næringslivet, her møtes politikere, byråkrater. Det er en god del institusjoner, offentlige og private samfunns interesserte folk. Her er muligheten til å ta opp sentrale spørsmål. Og nå som vi er inne i det andre året av et stort bærekrafts prosjekt så blir en stor del av agendaen i år. Det er viktig å verne det lokale næringslivet og kloden vår, forteller Dagfinn.

Han trekker også frem viktigheten av sosial bærekraft som var hovedtema på konferansen i år. Grunnprinsippet av dette handler om å sikre at alle mennesker får et godt og rettferdig grunnlag for et anstendig liv.

- Så er det er hyggelig få besøk av statsråder og sentrale personer som er villig til å stille opp på delen med kunnskapen sin, forteller Dagfinn.

Tidligere kulturminister Abid Raja hadde et foredrag og Kimiya Sajjadi som er en av Norges mest kjente navn når det snakkes om mangfold og inkludering var blandt de som holdt foredrag. De delte scenen med flere ildsjeler fra næringslivet på Hadeland.