100 historier

Golfbanen kan være både en arena for vennskap, mestring og inkludering. Dette potensiale så Chaudhry Aqueel Shafqat som i 2026 etablerte den frivillige organisasjonen Inkludering Norge.

Chaudhry instruerer golf. Foto: André Katombe, Sonrise Picture.

Inkludering Norge jobber for å gi flyktninger og innvandrere egenskaper og motivasjon til å inkludere seg i samfunn, utdannelse og jobb. Siden den gang har de sammen med Hakadal Golfklubb brukt idretten som et verktøy for integrering i lokalsamfunnet.  

Chaudhry er prosjektleder i Inkludering Norge og ble selv introdusert for sporten på Hakadal Golfklubb. Han opplevde at det var på golfbanen at han virkelig kom i kontakt med andre nordmenn.  

- Etter min erfaring er det å bli sett og hørt det viktigste en person som er ny i Norge trenger. Når jeg opplevde dette fikk jeg en helt fantastisk følelse, sier Chaudhry.  

En fascinerende reise 

Chaudhry ble introdusert til golf i 2015, da han jobbet som cafemedarbeider på Hakadal Golfklubb.  

- Nå er jeg PGA (Professional Golf Association) Coach og golfdommer. Det har vært en fasinerende reise for meg, som startet her i golfklubben, forteller Chaudhry.  

Den positive opplevelsen han fikk fra golfbanen ville han dele med andre. Han opprettet Inkludering Norge og begynte sammen med voksenopplæringen og kommuner i Viken og Oslo å invitere flyktninger og innvandrere til gratis golftrening.   

Målet er at deltakerne vil bli aktive, selvstendige golfere, slik at golfbanen kan bli en arena for å omgås og treffe nye mennesker.  

-Det viktigste for meg er at hver og en av dem blir sett og hørt, smiler Chaudry. 

Ifølge Chaudry gir golffølelsen tilhørighet og mestringsfølelse, i tillegg til at det er gøy å holde på med.  

Gjennom samarbeidet med Hakadal golfklubb har Chaudhry blitt kjent med mange mennesker med unike bakgrunn. Han mener alle har noe å bidra med for felleskapet.   

Shir Ali og Chaudry har en god samtale ved golfbanen. Foto: André Katombe, Sonrise Picture.

-Det å høre deres historier og inkludere dem i samfunnet er nøkkelen for begge parter, avslutter Chaudhry.  

Vi er stolte og heier på Hakadal golfklubb og alle som jobber for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.  

Les mer arbeidet til Inkludering Norge og Hakadal Golfklubb her:

Hakadal Golfklubb

www.inkluderingnorge.no 

Inkludering Norge

Har et samarbeid med Hakadal Golfklubb. På golfkurs får deltakerne lære gjennom praktisk tilnærming, som også gir de alt de trenger for å bli aktive spillere