100 historier

Hockey Akademiet er en fritidsordning på lik linje med vanlig skolefritidsordning, som gir barn og unge et tilbud om aktivitet og samhold på isbanen. Ishockeyklubben Ringerike Panthers har drevet tilbudet siden 2019.  

- Først og fremst er det en sosial møteplass der barn fra ulike skoler i Ringerike kan møtes og holde på med en aktiviteten de elsker. Du må ikke være medlem av ishockeyklubben for å delta, men du må like å gå på skøyter, smiler Even Tangen Fosse, leder for Hockey Akademiet.   

Les mer om Hockey Akademiet her

Lagånd på isbanen

Skøyteglede etter skoletid 

- Det store høydepunktet for de fleste er å være på isen, forteller Even.  

Hver mandag og tirsdager samles 1.-4. klassinger i Schjongshallen for en times organisert ishockeytrening. Resten av tiden kan de velge mellom lek, spill og leksehjelp. Alle er en tur utpå isen, men deles inn i grupper basert på hvilken aktivitet de ønsker å gjøre i tillegg til ishockeytrening.  

Panthers har også et tilbud for 5.-7. klassinger som spiller på et ishockeylag og som ønsker å ekstra trening etter skoletid.

Les mer om tilbudet her

Hockey Akademiet har fokus på å skape skøyteglede for store og små

Ferdigheter på isen 

Ishockey er en lagsport og idrett som krever hurtighet og gode skøyteferdigheter. Derfor har Hockey Akademiet som mål å gi barn mestringsfølelse og mulighet til å utfordre seg selv på isen.  

- Det er en fordel å begynne tidlig med ishockey. Da utvikler du god motorikk, og det er lettere å lære idretten når du har det gøy med isen, sier Even 

Even trekker også frem at Ringerike Ishockeyklubb ønsker at idretten skal være for alle, uansett bakgrunn og ferdighetsnivå, og legger stor vekt på det sosiale miljøet.

Her kan du lese mer om aktivitetstilbudet i Schongshallen

Forbilder for unge 

Ringerike Panthers er en hockeyklubb som fremmer inkludering og samhold, og at alle medlemmene er med på å leve klubbens verdier på og utenfor banen. Derfor er det ekstra stas at spillere fra A-laget er med som trenere for Hockey Akademiet. Spillerne er forbilder er for mange av de unge deltakerne og gjør tilbudet ekstra spesielt.  

- Barna setter stor pris på å bli trent av profiler i klubber. Jeg tror det er fint de at de får et nært forhold til dem, sier Even.    

Ishockeyklubben bidrar til lokalsamfunnet ved å skape opplevelser og aktivitet som gleder mange. SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolt over å være med på laget som hovedsponsor for Ringerike Panthers.  

Vi heier på alle som er med på å skape engasjement både på og utenfor isen!  

#godesammen

  

Ringerike Panthers