Talentstipend

Mottok 100.000 kroner i Talentstipend

Talentstipendet tildeles unge mellom 15 og 30 år som utmerker seg innen idrett, kultur, kompetanseutvikling eller miljø-/samfunnsengasjement. Ordingen ble etablert i 2016 som et samarbeid mellom banken og Sparebankstiftelsene og midlene som gies skal inspirere til videre satsing og utvikling.

23 år gamle Iver Christopher Cardas fra Rudstein i Nittedal var èn av søkerne som gjorde inntrykk på banken og stiftelsene. Han begynte å spille gitar da han var seks år gammel og startet i høst utdannelsen på Manhattan School of Music i New York. I november mottok han 100.000 kroner i Talentstipend. 

- Jeg setter stor pris på anerkjennelsen, det føles utrolig godt å ha lokalsamfunnet i ryggen på den måten. Det er veldig motiverende at dedikasjon og ambisjon blir belønnet.

Digital utdeling over Teams

Sponsoransvarlig ved SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen, og leder for SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad, var tilstede for å overrekke Talentstipendet digitalt over Teams. Den unge gitaristen befant seg i Polen på daværende tidspunkt - her skulle han spille en konsert sammen med andre musikere.

- Jeg drømmer om å reise verden rundt og å spille med dyktige musikere. Det å leve et liv som dreier seg om musikk, innrømmer han.

Hva er det beste med det du driver med?

- Det beste med det jeg driver med er at det er uendelig mye å lære - både om musikk, men også om meg selv. 

(Saken fortsetter under bildet)

Hva skal midlene brukes til?

- Midlene er med på å gjøre det mulig for meg å studere ved en prestisjetung skole i New York, og det er jeg enormt takknemlig for.

Hvor ser du deg selv om 5 år? Hvor bor du, hva driver du med?

Om fem år bor jeg forhåpentligvis fortsatt i New York, og har etablert meg som frilansmusiker der. Om fem år vil jeg ha spilt inn min første plate, som skal lanseres med en turne i Europa og USA.

FAMILIEN STILTE OPP: Både faren og broren til Iver var tilstede fysisk under utdelingen på Nittedal. Her avbildet sammen med leder for SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad (venstre) og sponsoransvarlig ved SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen (høyre).

Vi ønsker Iver masse lykke til med både studiene og karrieren som musiker!