Talentstipend

Representerer Ringerike og Danmark 

Danske Valentin Jensen har drevet med friidrett siden han var ni år, og som fjortenåring satte han hovedfokus på sprintgrenen. Han går på idrettslinjen ved Ringerike videregående skole, og løper for Ringerike friidrettsklubb og den danske klubben Sparta Atletik & Løb. I 2022 representerte han Danmark under U18 Europamesterskapet i friidrett.  

- Jeg er stolt av å ha i to deltatt i internasjonale løp i klasse U18 og U20 i både Norge og Danmark, forteller Valentin.  

Må være nerd på faget

For å bli en god sprinter kreves det en god kombinasjon av ulike egenskaper. Du må være eksplosiv, sterk, smidig, spenstig og veldig tålmodig.  

- Det er mange måter å bli god til å sprinte på. Mange utøvere kommer fra andre idretter som for eksempel fotball, men de beste sprinterne er de som har holdt på med sprint lenge, sier Valentin. 

Skal du bli en god sprinter må du ha stor kunnskap om faget og være detaljfokusert.  

- Du må være litt «nerd» for å drive med idretten. Du må gjentatte ganger studere dine egne løpesteg i sakte film, bare for å finne de små tingene som du kan justere på. Det er litt av sjarmen med å være friidrettsutøver, smiler Valentin.

Avgjørende å delta i de store konkurransene

 - Det er virkelig motiverende å få tildelt Talentstipendet. Det betyr at det jeg gjør blir lagt merke til, og det gir meg motivasjon til å bli enda bedre, sier Valentin. 

Stipendet vil gå til å dekke reisekostnader for treningsleir, få trent med det danske landslaget og mulighet til å delta i konkurranser utenlands.  

- Det er avgjørende for meg å delta i de store konkurransene for å kvalifisere meg til internasjonale mesterskap, sier Valentin. 

Drømmer om OL

Valentin jobber mot å ta individuell seier på både 60 og 100 meter sprint i Danmarksmesterskape.

 - Å sette ny dansk rekord på 60 og 100 meter sprint hadde vært stort, sier Valentin. 

Den store drømmen er å delta i OL, både individuelt og som en del av det danske stafettlaget.

 -Jeg elsker friidrett og ønsker å holde meg i idretten så lenge som mulig, både som utøver og trener, avslutter Valentin. 

Er du ung og har et talent du vil utvikle?

Søk Talentstipend her