100 historier

Hver onsdag morgen samles en gjeng sjåfører for kaffe og vafler på klubbhuset til Jevnaker Idrettsforening (JIF). De er frivillige sjåfører for JIF Budbilder og bidrar til å oppretholde fotballtilbudet for barn og unge på Jevnaker.  

- Jeg kjører ikke budbilen, jeg bare administrer karene og sørger for at vi har vafler til kaffen, smiler Tor Haug, administrerende leder i JIF Fotball. 

Sjåførene i JIF Budbiler: Arne Mikael Grønvold, Torgeir Smeby, Yngve Harkmark, Tor Bredesen og Edgar Bråthen.

Brenner for fotballen

Jevnaker Idrettsforening (JIF) har en lang historie innenfor organisert idrett, og ble stiftet i 1911. JIF består i dag av Fotball,Turn, Skøyter, Ski og Håndball. 

JIF Fotball er den største frivillige organisasjonen på Jevnaker, og engasjerer over 350 barn og unge. For å spe på inntektene til fotballaktiviteten ble leveringstjenesten JIF Budbiler DA etablert 15. mai i 2002. Selskapet eies av Jevnaker IF og driftes på dugnad. 

Mer enn 20 år senere ruller budbilen land og strand til inntekt for klubben. De kjører en Citroën varebil som tar intil 1200 kg last, med mulighet for å bruke tilgenger ved en større leveranse. JIF Budbiler baserer seg på kjøring på timen, og er alltid klar for oppdrag.  

Erfarne sjåfører med dugnadsånd

- Det flotte med å kjøre budbil det er at du får se så mange fine plasser rundt i Norge, forteller Tor Bredesen til forsamlingen.  

Tor har vært med i JIF Budbiler siden starten og er fortsatt en aktiv sjåfør. De andre i gruppa har kommet inn litt etter hvert. Til felles har de en brennende dugnadsånd for barn og unge. 

- De som bruker oss har ofte lokal tilknytning, og når de ønsker å frakte varer gjennom oss får de ekstra glede av å vite at inntektene går til barn og unge som spiller fotball, sier Yngve Harkmark, sjåfør i JIF Budbiler.  

Bidrar til fotballtilbudet for barn og unge.

Et fint felleskap

Sjåførene forteller at det betyr mye å ha JIF Budbiler som treffpunkt på Jevnaker stadion. Hver onsdag klokken 09.00 serverer de kaffe og vafler og du trenger ikke være sjåfør for være hjertelig velkommen.

Har du lyst på å være med på laget, eller har du behov for å frakte varer?  

Les mer om JIF Budbilder her

 

Alle er velkomne sier Tor Haug, som står for vaffelsteking og kaffeservering.

  


 

 

 

JIF Budbiler

JIF Budbiler er en del av Jevnaker Idrettsforening (JIF) er en norsk idrettsforening fra Jevnaker i Viken. Klubben omfatter idrettene fotball, skøyter, langrenn og turn,