Talentstipend

22 år gamle Julie Aanekre er freelance danser fra Gran. Hun ønsker å bruke talentstipendet på 50.000 kroner til å bli en enda bedre danser.

– Jeg drømmer om å være danser for Usher og Justin Timberlake!

Støtte fra familien - Julie møtte opp i SpareBank 1 sine lokaler på Gran for å motta Talentstipendet sammen med sine foreldre, Anne Berit Aanekre og Vidar Aanekre. Foto: Futuria

Julie startet med dans og ballett som treåring og ikke lenge etter startet hun med hip hop på dansestudioet GoodVibe (tidligere Electric Feet) på Jaren. Da hun var 11-12 år begynte hun å pendle til Oslo etter skoletid for å gå på Bårdar Danseinstitutt. Her tok Julie klasser gjennom ungdomsskolen og videregående. Deretter gikk hun tre år på Bårdar Akademiet: to år på hip hop linje, og tredje året med fokus på kommersiell scenekunst; en kombinasjon av ballett, moderne, jazz, sang og skuespill.

Julie bor i Oslo og der er det stor konkurranse i arbeidsmarkedet. Hip hop er favoritten, men hun er en allsidig danser som behersker flere sjangere. Julie har vært med i flere produksjoner, blant annet som bakgrunns danser i TV-programmene «Stjernekamp» og «MGPjr». Gjennom casting-selskaper får hun jobber til blant annet reklamer, i tillegg følger hun nøye med på auditions for teater og andre oppsetninger. Nå venter noen måneder i Kypros der hun skal jobbe som danse og hotellentertainer. I tillegg har Julie, sammen med 3 andre startet produksjonsselskapet «Magic Moment produksjoner».

– Dette er et spennende samarbeid der jeg er medeier, instruktør og produsent, sier Julie engasjert.

Dansetalent - Julie fikk bilde, diplom, blomst og kake av sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland Dag Engen. Foto: Futuria

Stå-på-vilje for å bli bedre

For å bli en enda bedre danser vil Julie bruke stipendet på å delta i workshops med kjente koreografer i inn- og utland. Hun vurderer også å ta studier i Norge og Paris, som har hovedfokus på urbane dansestiler som hip hop og Street styles. Ikke minst gir stipendet Julie mulighet til å delta i NM i Hip Hop.

Som profesjonell danser kreves det skikkelig stå-på-vilje, mye trening og at du tåler avslag. Julie vil motivere nye dansere til tro på seg selv.

– For å bli en god danser er det lurt å starte tidlig og lære seg ulike stilarter. Da er du fleksibel til å velge flere typer jobber. Det er også viktig å være i god fysisk form, slik at kroppen holder ut lengt mulig, sier Julie.

Familien, sammen med daglig leder i SpareBankstiftelsen Gran, Jørn Prestkvern og sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen var tilstede for å feire Julie.

Vil sette opp danseproduksjoner 

Julie drømmer om å sette opp egne danseproduksjoner og musikaler, der hun får med profesjonelle sangere, dansere, skuespillere og musikalartister.

– Den aller største drømmen er å jobbe som danser for kjente artister som Usher og Justin Timberlake, sier Julie. Men aller først har hun som mål å vinne i NM i hip hop.

Vi heier på Julie og ønsker henne lykke til på veien mot sine mål som danser!

 


Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her