100 historier

K(ult)ur Mot kreft er en frivillig organisasjon som ble stiftet vinteren 2017 av Sander Mathisen Skjerva. Hvert år setter de opp show for alle aldre hvor overskuddet går til Barnekreftforeningen. 

- Det hele starta med at tanten min fikk tilbakefall av kreft. Dermed følte jeg at det ga mening å gi penger til kreftforeningen, forteller han. 

Sander fikk også nylig et talentstipend fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland.

En ildsjel

Som selvstendig arrangør har han ikke bare ansvaret for den daglige driften men også sponsor-kontakt, booking av leverandører og artister, regi og mye koreografi, organisering av opprigg, gjennomføring og nedrigg.

foto: Rune Goddokken

En ja kultur

Han forteller at uten gode samarbeids partnere, sponsorer som SpareBank 1-stiftelsen Gran og den frivillige innsatsen til lokale så hadde ikke prosjektet vært mulig å gjennomføre. 

- Det å arrangere konserter og show på bygda er morsomt, det er krevende, men det er alltid folk som stiller opp. Det er veldig vanskelig å ikke få med seg folk. Alle sier ja. Det er en veldig ja kultur på bygda, sier han. 

foto: Rune Goddokken

Målet er Oslo spektrum

Sander forteller at Oslo Spektrum Arena har vært målet siden 2016 og mye tyder på at de endelig er i ferd med å nå det. 

- Potensiale for kultur mot kreft er veldig stort. Det er et behov og man skaper utrolige gode ringvirkninger av et slikt arrangement. Det started som en liten forestilling i kultursalen og så har vi klart å bygge oss opp til det vi er nå. Målet er Oslo spektrum og det ser ut som vi skal klare det, avslutter Sander med et varmt smil. 

Les mer om K(ult)ur Mot Kreft her

 

 

K(ult)ur Mot Kreft

K(ult)ur Mot Kreft jobber aktivt for å være et attraktivt show for alle aldre. Overskuddet av showene går til Barnekreftforeningen.