100 historier

Ringerike sykkelklubb er en sykkelklubb for alle. De har treninger for syklister på alle nivåer og i alle aldre. Klubben er delt inn i en juniorgruppe, elitegruppe, terrenggruppe i tillegg til tur -og mastergruppe.

Aldersbestemt Landevei er også en egen gruppe i Ringerike Sykkelklubb for alle i alderen 10-16 år som har lyst å begynne å sykle landevei. 

Fra venstre: Glenn Messel, Frederik Engebretsen og Christian Pjåka fremfor Norderhov kirke.

Tur - og mastergruppe samt aldersbestemt har felles treninger på tirsdager og torsdager med oppmøte klokken 18:00 på Norderhov kirke.  

Det er god stemning etter sommerferie.

Dette er for de som har en drøm å bli proff, eller ønsker å utvikle sine ferdigheter på landeveissykling eller møter opp kun for treningen sin skyld. Sykelistene i klubben som satser fulltid trener ofte på dagtid, men det hender at blir med på fellestreningene, da hender det at man havner på samme trening som stjernene.  

- Vi som trener i dag er ikke her for å bli verdensmestre, eller for å bli profesjonelle sykkelryttere. Vi er her for å dra i gang sykkeltreningen og felleskapet, så her er det åpent for alle, forteller Glenn Hessel, Nestleder i Ringerike SK.   

Stor fart på landeveien 

Landeveissykling er sykling på landeveier, både som treningsaktivitet og i konkurransesammenheng under ritt.  

Fredrik og gjengen skryter av veiene i Ringerike.

Ringerike er et distrikt med fine veier og stor variasjon av lange bakker opp mot Nordmarka og store flater på Røyse og rundt Hønefoss område. Dette gir optimale treningsforhold ifølge sykelistene selv. 

Sesongen for sykkelklubben er som regel fra april til september. De sykler ritt i helgene og noen langhelger i mai, i tillegg til et par uker i sommerferien.  

- Vi er en liten men aktiv gjeng som har det mye gøy på trening og som har et helt fantastisk fellesskap. Landeveissykling er ikke bare en individuell idrett. Her spiller vi hverandre gode, forteller Glenn.  

Racersykkel 

En racersykkel har tynne hjul med høyt luftrykk (8 bar som er 4 ganger høyere enn i et bildekk), elektronisk gir og bukkestyre for høy aerodynamikk. Snitt vekta på en racersykkel ligger som oftest på rundt 8 kilo.  

- Men man sier at det handler ofte ikke om sykkelen, men rytteren! sier Fredrik.  

Med tynne dekk glir gjengen over asfalten.

Åpent for alle 

Alle som har lyst å begynne med sykling eller komme seg tilbake på sykkelen igjen er hjertelig velkommen til Ringerike Sykkelklubb.  

Hvis du ikke har sykkel har klubben sykler til utlån i diverse størrelser som kan lånes gratis for en periode. 

For mer informasjon om Ringerike Sykkelklubb se her:

Ringerike Sykkelklubb

 

 

Ringerike Sykkelklubb

Ringerike sykkelklubb er en klubb for alle som ønsker å sykle, uansett nivå. Ringerike Sykkelklubbs formål er å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).