Talentstipend

19 år gamle Lars Heggen har allerede mange gode meritter å vise til. Han har to sammenlagtseire i Norgescupen, og i 2022 ble han juniornorgesmester i både klassisk og friteknikk. Det ga plass i verdensmesterskapet i 2023, og der gikk han inn til sølv i friteknikk på distansen 10 kilometer, og tok gull for Norge i miksstafetten.  
 
- Jeg er ekstra stolt over at jeg kom til junior-VM. Det er et mål jeg har hatt lenge, og jeg har jobbet lenge mot å oppnå det. Da smaker det ekstra godt å få det til, sier Lars. 
 
I 2023/24-sesongenfortsatte de gode resultatene. Han ble junior-verdensmester i sprint, og dobbelt juniornorgesmester, med seier i både i friteknikk og klassisk. 
 
Det er særlig de litt lenger distansene han trives med. 
 
- Jeg trives best når jeg går alene og pusher meg, og det er under de rennene jeg gjør de beste prestasjonene mine. Jeg tror evnen min til å pushe meg gjør meg til en god skiløper, legger han til. 
 
- For å bli en god langrennsløper, krever det mye og hard jobb. Du må være sterk fysisk, men det er også viktig å jobbe mentalt. Det er viktig kunne presse ut det siste du har igjen i kroppen på slutten av løp. Det tror jeg at jeg har en veldig god evne til. Det er viktig å ha god utholdenhet i langrenn også. Det krever mye trening, noe som jeg har blitt ganske god på, men som jeg fortsatt må jobbe mye med, sier han. 
 
Lars har alltid vært fysisk aktiv, og opp igjennom årene har han drevet med mange ulike aktiviteter. Dette har bygget et allsidig og solid fundament for spissingen innenfor langrenn. Og, målet er både krystallklart og ambisiøst. 
 
- Min store drøm er å bli verdensmester og olympisk mester i langrenn. Der er det jeg drømmer om hver dag. Og det jeg jobber og trener jeg. Jeg har høye ambisjoner som krever mye av meg, men lysten for å klare det er veldig stor, sier han. 
 
Nå får han lokal anerkjennelse og økonomisk støtte på veien gjennom Talentstipend fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og SpareBank 1 Ringerike Hadeland. 
 
- Det betyr veldig mye å få tildelt Talentstipend. Det gjør at det blir lettere å satse videre på idretten. Det gir veldig mye motivasjon å jobbe på mot mine fremtidige mål og drømmer. Jeg er veldig glad for å få med meg ett talentstipend som kan være med og hjelpe og ta satsingen min til nye høyder, avslutter Lars.