100 historier

I 2020-sesongen bygde Varingskollen en lavvo med støtte fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. En av de som har bruker lavvoen mest er Hakadal Ungdomsskole i ukedagene, men lavvoen har også blitt et populært stoppested for barnehagen som ligger i nærområdet. Midt i lavvoen finner man en bålpanne som gir god varme.

Her trekkes småbarnsfamilier for å nyte matpakke, eller folk flest for få varme mellom øktene i bakken. Varingskollen sørger for å fyre opp i lavvoen så man ikke trenger ha med egen ved. 

- Selv om det har vært forespørsler om å låne lavvoen til forskjellige arrangementer som 40-års lag, så har vi takker nei til dette. Det er viktig for oss at lavvoen holdes i god stand for de som virkelig nyter den, forteller Richard Palmgren, daglig leder, Varingskollen Alpinsenter.  

Samarbeid med skoler 

Lavvoen ble kjøpt fra et firma i Oslo som monterte den. Den passer perfekt inn i omgivelsene på toppen av barnebakken som har skibåndheis for de yngste skientusiastene. 

 - Det er flott at vi kan samarbeide med skolene og arrangere skidager. Mange skoler fra Hadeland, Gran og Lillestrøm har vært her, og vi har hatt ca. 2000 deltakere i løpet av sesongen, forteller Richard.  

Lavvoen har også blitt et populært tilbud for fastboende og tilreisende til Varingskollen.

 Et sosialt midtpunkt 

Vanligvis drives anlegget av 4 fulltidsansatte, inkludert Richard. Det er mange unge som også jobber her på kafeen og får sitt første møte med arbeidslivet her. 

Anlegget har også fått mye hjelp i form av dugnadsinnsats, spesielt fra medlemmene av idrettslaget. Rydding av busker og i skogen for å gi plass til skiløypene har hjulpet masse. Gruppene har ca. 2-3 dugnadsinnsatser i året. 

Lavvoen har virkelig blitt et sosialt midtpunkt på Varingskollen, og det er en glede å se samfunnet samles rundt det varme bålet i lavvoen. 

Lavvoen ligger ved barnebakken i Varingskollen. Bakken er 90 meter lang og har gratis rulleteppe-heis.

For å lese mer om Varingskollen Alpinsenter: 

www.varingskollen.no

Varingskollen Alpinsenter

Alpinsenter i Hakadal.