100 historier

Når nye vinduer skal monteres bruker håndverkere tradisjonelt trekiler og klosser til å få det i lodd og vater. Denne teknikken er det utfordrende å oppnå høy nøyaktighet. 

Kreativ løsning  

I 2010 var de to tømrermestere, Paul Arne Nesbø og Øyvind Brochmann fra Slattum på oppdrag for å bytte flere vinduer i en større enebolig og begynte å sysle med tanken om en justerbar skrue som kunne gjøre jobben lettere.   

Etter å ha testet ut flere prototyper landet karene på en vaterskrue med stor bæreflate. Skruen kalles Levelfix og forenkler jobben med å montere vinduer. 

- Dette er rett og slett en skrue som har så mange fordeler at når man først har brukt den en gang, så går man aldri tilbake til de tradisjonelle metodene, forteller en engasjert Nesbø. 

Problemløser  

Skruen erstatter både klosser og kiler, gir bedre isolering og forenkler bruken av bunnfyllingslister samt fugemasser. Markeringer på selve skruen gjør det lett og raskt for montøren å sette vinduet i rett høyde.  

Vaterskruen kommer med eget verktøy.

Skruen kommer også med en egen en egen nøkkel som gjør det lett å etterjustere vinduet i vater og lodd før vinduet festes i veggen.  

En suksess 

Siden 2013 har det blitt solgt omtrent 4,3 millioner eksemplarer av Vaterskruen, hovedsakelig i Norge, men også i Sverige, Finland og Tyskland. Produktet er tilgjengelig på de fleste byggevarehus og leverandører av skruer.  

Nesbø kjøpte ut Brochmann i 2022 og står nå som hovedaksjonær i Vaterskruen AS. 

– Det beste med jobben min er når håndverkere forteller om hvordan Vaterskruen har løst problemer med innfesting av både vinduer og dører. Det varmer en tømrermesters hjerte, forteller Nesbø. 

Positive ringvirkninger for Nittedal 

Fra venstre Guro Mjønerudm avd. leder for produksjon og transport på Miljøhuset Gnisten sammen med Line Marie Storm og Jeanette Tordis Johansen og Paul Arne.

Vaterskruen AS samarbeider med Miljøhuset Gnisten, som tilbyr arbeidstrening og tilrettelagt arbeid både internt og eksternt i lokale bedrifter i Nittedal. På arbeidstrening er Line Marie Storm og Jeanette Tordis Johansen, som pakker og emballasjer skruene før de sendes til kunder og leverandører.   

Line og Jeanette trives godt på Miljøhuset Gnisten.

- Vi stortrives her. Dette er et kjempebra tilbud, forteller Jeanette stolt.  

- Vi er helt avhengig av å samarbeide med lokale bedrifter i nærområdet som kan tilby praksisarbeid for de som vil ut i jobb. Å pakke produktene her gir en vinn-vinn situasjon for oss, forteller Guro Mjønerudm avdelingsleder for produksjon og transport på Miljøhuset Gnisten. 

Skruene pakkes i esker før de sendes ut i verden.

Lys fremtid 

Levelfix fikk støtte av SpareBank 1 Ringerike Hadelands Næringsstiftelse. 

- Tanken er å utvide virksomheten innenfor EU og det er vi godt i gang med, forteller Nesbø stolt. 

  

Vi heier på lokal verdiskapning!   

 

Levelfix

VATERSKRUEN® og LEVELFIX™ er varemerker for en patentert skrue for rask og presis vindusmontering. Selskapet holder til på Nittedal.