Lag og foreninger

Med store områder, strøkne skiløyper, kafeteria og egen skiskytterarena tilfredsstiller Lygna Skisenter kravene til både eliteløpere, mosjonister og barnefamilier. Anlegget som stod ferdig i 2017 er nå blitt et skieldorado for lek, trening og store konkurranser. Her får både barn, unge og voksne møttes og holdt aktivitetsnivået høyt gjennom hele året.

700 m nordvest for Lygnasæter finner vi ydlilliske Lygna Skisenter. Her er løypene nypreppet, parkeringsplassen stor og turmulighetene nesten uendelige. Med asfaltert vei i deler av løypenettet har senteret også blitt en attraktiv arena for rulleski, løping og turgåing utenom vintermånedene. Anlegget er i dag eid og drevet av syv klubber; Brandbu IF, Gran IL, Jaren IL, Moen Sp.Kl, Tingelstad IF, Tingelstad Skiskytterklubb og Søndre Ål Sportsklubb.

- Dette er et samarbeid som har lykkes godt på grunn av flat struktur og lav terskel for å bringe inn til styret, sier Terje Nilsen, leder for Lygna Skisenter.

Oskar har gått på langrenn siden han var tre år og trener nå med Gran IL to ganger i uka. I år har han gått fem skirenn og har ingen planer om å slutte med idretten med det første. 

- Det er gøy når vi driver aktivt, hopper og driver med teknikk og balanse. Og så er det gøy når vi er så mange, fordi jeg kjenner mange på laget fra klassen min på skolen. I tillegg har vi kjempeflinke trenere og da er det bare gøy å være på trening!, sier Oskar. 


Strøkne løyper og gode forhold

Lynga Skisenter er kjent for sine strøkne løyper og gode forhold, noe som har gjort anlegget til et attraktivt treningssted. Løypene prepareres av frivillige ved Øståsen Skiløyper som disponerer to løypemaskiner, hvor den ene er finansiert av Sparebankstiftelsen Gran.

- Vi har jo fått veldig generøse gaver, sier leder Terje Nilsen og presiserer at Stiftelsen har vært med på å føre de gjennom hele prosjektet fra start til slutt. Uten Sparebankstiftesen Gran sin støtte hadde drømmen om Lygna Skisenter aldri blitt realisert, legger han til.