Talentstipend

25 år gamle Mari Næss fra Gran driver med ridesporten Mounted Games. Talentstipendet på 50.000 kroner vil hun bruke på konkurranser og videreutvikle seg som rytter.  

Mari har holdt på med hest siden hun var fem år og arvet interessen fra sin mor og søster. Hun spilte også fotball på Talent 12 laget, men det var interessen for hest som skulle bli den store lidenskapen. Familien fikk etter hvert egen hest og hobbyen ble til ridesporten Mounted Games. I 2013 debuterte Mari på juniorlandslaget og gikk senere over til å bli seniorrytter. På grunn av sin plass på landslaget ble toppidrettslinjen Hest opprettet på Hadeland Videregående skole. Her vokste også Mari sin interesse for trening og valgte derfor å studere fysioterapi i Oslo. Mari bor på en gård på Gran med egne hester og pendler for studiene.  

Mari fikk tildelt bilde, diplom, blomst og kake av sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen. Foto: Futuria

Gøy og inkluderende sport 

Mounted Games er stafett på ponnier utført i høy fart og presisjon. Det finnes flere forskjellige stafettøvelser hvor rytterne blant annet skal ri slalåm, flytte kopper, stable tårn av isbokser, hoppe av og på i fart, og mye mer. Sporten krever at det er et godt samarbeid mellom Mari og ponnien, og for å prestere på høyt nivå kreves det også god koordinasjon, hurtighet, utholdenhet og styrke. Derfor trener de sammen hver dag, i tillegg til at Mari trener på treningssenteret flere ganger i uka. 
- Det er en utrolig gøy og inkluderende sport! Vi konkurrere i individuelt, par eller på lag, uavhengig av kjønn og alder. Det stilles ikke krav til spesielle hesteraser, og du trenger ikke å ha det dyreste og nyeste utstyrer for å bli med, forteller Mari.

Daglig leder i SpareBankstiftelsen Gran, Jørn Prestkvernvar tilstede på utdelingen. Foto: Futuria

Prioriterer hest og skole 

På det meste har Mari hatt 5 hester. Siden hun var 16 år, har hun kombinert skole og jobb. Det har vært viktig for Mari å sanke verdifull arbeidserfaring og tjene penger til hesteholdet. Hun har betalt mesteparten av utgiftene siden hun var 18 år og setter stor pris på støtten hun får fra familien og banken.  
- Det er en dyr sport og alt går til hesten, smiler Mari. 

Talentstipendet på 50.000 kroner gjør det mulig for Mari å kombinere satsning og studier, til sommeren skal hun konkurrere i Danmark og Frankrike. 
- Jeg jobber for å bli enda bedre i min idrett slik at jeg jeg kan prestere best mulig i konkurranser, sier Mari.

Mari møtte opp i SpareBank 1s lokaler på Gran for å motta Talentstipendet sammen med far, Gunnar Næss, og stefar, Stian Hennie. Foto: Futuria

Drømmer om eget fysioinstitutt 

Mari vil kombinere fysioterapi med ridesporten og drømmer om å starte sitt eget fysioinstitutt. Hun vil bruke hest og ridning for å bedre funksjonene hos mennesker. Mari ønsker også bli en bedre rytter og drømmer om å bli verdensmester i Mounted Games. 

 

Vi heier på Mari og ønsker henne lykke til mot sin drøm om å bli verdensmester!

 

Les mer og søk Talenstipend her