Talentstipend

Golfspilleren Marthe Karoline Lund Grina er fra Losby i Lørenskog. Talentstipendet på 50.000 kroner vil 30-åringen bruke på utstyr og trening med profesjonell instruktør før Special Olympics World Games i Berlin sommeren 2023. 
– Jeg drømmer om å ta en medalje, aller helst gull, sier Marthe. 

Marthe møtte opp i SpareBank 1 i Nittedal for å motta Talentstipendet sammen med sin spillepartner Ann Bente Lund. Foto: Futuria

Golferen Marthe har Cerebral parese og ble gjennom støttekontakter introdusert for idretten da hun var 15 år. Marthe syntes golf var gøy og har siden vært et aktivt medlem av Hauger Golfklubb i Nittedal. Her har hun blitt trent og fulgt opp av Joachim Lange. Marthe trener både individuelt, sammen med andre og i gruppe. Hun er en del av en sammensveiset gjeng som har trent sammen siden 2014. Marthe deltar også på en rekke turneringer. I tillegg til golf har Marthe et stort engasjement for alpint, håndball og er ivrig supporter av Liverpool FC og Lillestrøm SK.

Dedikert idrettsutøver

Marthe er en dedikert idrettsutøver og golf har gitt henne bedre styrke, balanse og koordinasjon. Gjennom golfen har hun også fått mulighet til å bli kjent med nye mennesker. 
– Jeg var nok litt stille på banen i starten. Det tok litt tid å bli ‘varm i trøya’ og lære seg etiketten på golfbanen, smiler Marthe. 

Til stede var også daglig leder i SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad,  Robert Eriksen og Dag Engen fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland. Foto: Futuria

Gir mulighet til å delta i mesterskap

Spillepartner Ann Bente Lund og Marthe er veldig takknemlige for Talentstipendet på 50.000 kroner. Marthe ser for seg å bruke stipendet på en ny putter. Det gir henne også mulighet til innendørstrening med pro fram til sommeren, trening med klubbens profesjonelle instruktør og hjelp til å dekke reisekostnader i forbindelse med Paragolftureringer i Norden. 

Marthe mottok diplom, bilde, kake og blomster under utdelingen av Talentstipendet. Foto: Futuria

Drømmer om gull i Special Olympics

Marthe representerer Norge for tredje gang når hun til sommeren deltar i Special Olympics i Berlin. Fra tidligere har hun en 3. plass i Athen 2011 og en 5. plass fra Abu Dhabi i 2019. Troppen til Berlin er på totalt 44 utøvere, og i golf er det tre gutter som deltar i tillegg til Marthe. Deltakelse i mesterskapet hadde ikke vært mulig uten støtte fra Norges Idrettsforbund. 
 – Jeg drømmer om å ta gullmedalje, sier Marthe. 

Vi heier på Marthe og ønsker henne lykke til i Special Olympics World Games!

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk Talenstipend her

Marthe Karoline Lund Grina