100 historier

Ildsjelene Kaja Karlsson og Susanne Hole arrangerer tilrettelagt trening for utviklingshemmende i Brandbu Idrettsforening.  

Sammen med Civitan Hadeland, en frivillig organisasjon som jobber med idrett for utviklingshemmede, har de skapt et aktivitetstilbud på Hadeland i over 15 år. Civitan Hadeland jobber også med forebyggende arbeid mot rus.  

På sommeren trener gruppa friidrett på Brandbu Stadion og på vinteren går de på ski og truger på Lygna. I tillegg har de innetreninger på Jaren skole. 

Hovedtrener Kaja Karlsson

Frivillighet som bærebjelke 

Kaja har leddgikt og fibromyalgi, som gjør at hun føler smerte i musklene over hele kroppen, men det stopper ikke henne. Hun poengterer at frivilligheten er en del av drivkraften hennes og ønsker å være med på mest mulig.   

- Selv om jeg har vondt etter en slitsom dag, så har jeg gjort noe positivt for andre, og kan vokse på det. Frivillighet betyr alt for oss i Civitan og det gir meg så mye glede, sier Kaja.

På lik linje med alle andre 

Utøverne i Brandbu IF lever og ånder for idretten, og det mest spennende med å være trener, ifølge Kaja, er å se hva enkelt utøver klarer å få til.  

-De mestrer stort sett alt andre funksjons friske gjør, men bare på et litt annet nivå. De er den mest fantastiske gjengen som finnes, sier Kaja stolt 

Brandbu IF trener på Jaren skole

Konkurrerer i inn og utland 

Sammen reiser de rundt i Norge og utlandet og konkurrerer på ulike friidrettsstevner.  

-Vi har nettopp vært i Sverige og til sommeren så skal vi til Danmark. Laget ser frem til å reise og konkurrere på lik linje med andre. Å se gleden de får av trengingen, og ikke minst når de konkurrerer, er desidert det beste med jobben min, smiler Kaja 

Uvurderlige støttespillere  

Uten lokale støttespillere hadde det vært umulig å tilby tilrettelagte aktiviteter for denne gruppen.  

-Vi er helt avhengig av å få midler fra det lokale næringslivet eller Julelotteriet for å kunne utføre alle våre aktiviteter, avslutter Kaja  

Vi heier på Kaja og Brandbu IF for all energien og hjertet de legger i treningstilbudet.  

Les mer om Civitan Hadeland her. 

Glede og mestring står i fokus når Brandbu IF er samlet

Brandbu IF

Brandbu Idrettsklubb - Friidrett, Svømming, Fotball