Lag og foreninger

En fritid for alle

BUA Jevnaker jobber for at barn, unge og familier skal få mulighet til å prøve flere og mer variete aktiviteter. I utstyrsboden finnes alt i fra ski, slalomstøvler og sykler til telt, redningsvester, stormkjøkken og kajakker. Her kan alle som vil resevere og låne med seg kvalitetsutstyr helt gratis inntil 7 dager. Med andre ord: et fantastisk tilbud for de som vil prøve nye aktiviteter, bruke naturen og delta i lek! 

Monica A. Kornum, frivilligkoordinator ved BUA Jevnaker, er takknemmlig for å kunne jobbe med å tilby gode fritidsmuligheter for barn og unge.

- Det beste er å få lov til å være en del av noe som folk nesten ikke tror er mulig. Som flere sier "Det er nesten for godt til å være sant! Låne flott og nytt utstyr, helt gratis!". 

KLAR VISJON: Vårt mål er at vi skal bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk, sier frivilligkoordinator ved BUA Jevnaker Monica A. Kornum.

Kraftig vekst på kort tid

Tilbudet som ble etablert på Jevnaker i 2018 har mange rukket å få gleden av, og flere skal det bli. I 2020 alene lånte BUA ut over 4000 enheter og bare fire måneder inn i 2021 har de allerede rukket å låne ut over 3300 enheter. Kornum mener den sterke økningen kan skyldes av at flere er ute enn før.

- Vi har vært åpen gjennom hele korona perioden, med forskjellige smitteverntiltak. Familier er mere ute og ønsker å finne på aktiviteter sammen i denne tiden. Vi har også utvidet åpningstidene våre innimellom, for å være tilgjengelig for lånerne våre.

UTSTYR AV KVALITET: BUA Jevnaker har stort fokus på at utstyret som tilbys skal være nytt og spennende. I år har de for eksempel gått til innkjøp av flere SUP brett, da de i 2020 så at dette var en populær sommeraktivitet.

Støtten har gjort det mulig

BUA Jevnaker er èn årets mottakere av breddegave fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. Dette er en gave som gies til lokale lag, foreninger og organisasjoner som søker om støtte. Stiftelsens formål med midlene er å bidra til økt positivitet, samhold og vekst i lokalsamfunnet.

- Det betyr enormt mye å få disse gavene, sier Monica. Uten tildeling av breddegaver hadde vi ikke hatt økonomi til å opprettholde innkjøp av utstyr. Vi ønsker å tilby utstyr som både er nytt, spennende og som mange vil ha glede av.

Saken fortsetter under bildene.

Positive ringvirkninger på økonomi og miljø

En aktivitetsdag med familien eller klassen trenger ikke nødvendigvis å koste penger. Med steder som BUA kan man reservere utstyr tilpasset både vår, sommer, høst og vinter. Alle skoler i kommunen oppfordres også til å ta i bruk tilbudet ved både aktivitetsdager og arrangementer, noe som gjør godt får både økonomien og miljøet.

- Her får alle muligheten til å delta i aktivitet og komme seg ut i naturen, sier frivilligkoordinator Monica A. Kornum.

Ønsker du å låne utstyr helt gratis? Sjekk ut nettsiden til BUA Jevnaker her!