Talentstipend

20 år gamle Bjarte Bjertnæs fra Jevnaker satser på langrenn. Talentstipendet på 50.000 skal brukes på videre satsing, samlinger og det å kunne leve ved siden av å være skiløper. 

Bjarte møtte opp i SpareBank 1s lokaler på Jevnaker for å motta Talentstipendet sammen med sin far, Jacob Bjertnæs. Foto: Futuria

Langrenn og skole er viktig for Bjarte. Derfor har han vært bevisst på å bruke ungdomsåra sine målrettet og lagt festing og sosiale ting på vent for å nå målene sine. Nå er planen å bli deltidsstudent i 2023, slik at han kan kombinere utdanning og satsning på langrenn. Da sikrer han han fremtiden når skiene er lagt på hylla eller ved et eventuelt skadeavbrekk. 

Mye utstyr og reising

Bjarte bruker mye av treningstiden sin på Jevnaker, men er også en del av regionallaget Team ELON Innlandet, som holder til på Lillehammer. Talentstipendet på 50.000 kroner vil derfor blant annet gå til utstyr og reising. 

- Jeg har ca. 900 effektive treningstimer i året. Det er hele tiden utstyr som trengs for å optimalisere treningen og hverdagen for å nå målet sitt. Jeg reiser også på samlinger sammen med laget, sier Bjarte. 

Jacob og Bjarte Bjertnæs, sammen med lokalbanksjef på Jevnaker, Kjetil Aasen og sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen. Foto: Futuria

Drømmer om å bli best i verden

- Det å stå øverst på pallen med et VM eller OL gull er min største drøm. Det er et hårete og kanskje urealistisk mål, men det er drivkraften min for å dra ut hver dag på trening, uansett vær og forhold. Ønsket er så brennende sterkt at jeg er villig til å gjøre alt som må til for å nå målet mitt, sier en entusiastisk Bjarte.

Bjarte bor hjemme på familiegården på Jevnaker og foreldrene er hans største støttespillere på vei mot målet.
- Jeg er veldig takknemlig for all hjelp og støtte hjemmefra. Mamma og pappa har muliggjort satsingen. Det betyr enormt mye, avslutter Bjarte.

Vi heier på Bjarte og ønsker han lykke til med å nå sitt hårete mål!

 

Les mer og søk Talenstipend her