Talentstipend

Saster alt på musikken i England

Talentstipendet tildeles unge mellom 15 og 30 år som utmerker seg innen idrett, kultur, kompetanseutvikling eller miljø-/samfunnsengasjement. Ordingen ble etablert i 2016 som et samarbeid mellom banken og Sparebankstiftelsene og midlene som gies skal inspirere til videre satsing og utvikling.

Elise Pettersen Watten (24) fra Hadeland var en av de som utmerket seg blant søkerne til stipendordningen. Hun begynte å spille fiolin som 8-åring og tar i dag en mastergrad i London ved Royal College of Music. Dette er et av verdens ledende universiteter innenfor musikk, der proffesorene er musikere med verdensomspennende rykte. 

- Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått dette stipendet. Det betyr veldig mye. Det er dyrt å studere i England, så dette stipendet gjør det mulig for meg å fullføre utdanningen min her, sier Elise.

DIGITAL UTDELING: Ettersom Elise er bosatt i London, møtte vi henne over Teams for utdelingen av Talentstipendet.

Ønsker å leve av å være musiker

Som ung begynte Watten hos folkemusikeren Jan Jansen, før kulturskolen på Gran åpnet. Senere flyttet hun til Oslo for å studere ved Baratt Due, og deretter til Sverige for å ta en bachelorgrad ved Musikhögskolan Ingesund. Nå spiller hun både bratsj og fiolin. 

Hva er det beste med det du driver med?

- Jeg elsker å spille med andre! Det å spille sammen er en skikkelig fin, gøy og spesiell opplevelse å dele med andre. Musikken er et eget eget språk som når lenger enn ord, det passer til alle sinnstemninger til alle humør, situasjoner og omgivelser. Det syns jeg er veldig fint, og det gjør det aldri kjedelig. Bare tenk på hvor viktig musikk er for dåp, begravelser, bryllup eller andre markeringer. Musikken følger oss gjennom hele livet, legger hun til. 

Hva drømmer du om?

- Å kunne leve av å være musiker. Jeg har som mål å få en stilling i et profesjonelt orkester. Å gjøre klassisk musikk tilgjengelig for alle, er også noe jeg brenner for og ønsker å jobbe videre med. Dette inkluderer også undervisning av barn og unge i fiolin og bratsj.

(Saken fortsetter under bildene)

Gode støttespillere

Elises foreldre, Reidulf og Veslemøy Watten, var fysisk tilstede i banklokalene på Gran for å ta imot Elises Talentstipend. Da det ble kunngjort at stipendet var på hele 100.000 kroner var det dermed flere som ble overrasket og rørt.

- Oi! Jeg er helt overveldet. Så fantastisk! Tusen takk!, smilte Elise i kameraet på skjermen. 

Stipendet ble overrekket av leder for SpareBankstifltesen Gran, Jørn Prestkvern (venstre) og sponsoransvarlig ved SpareBank 1 Ringerike Hadeland, Dag Engen (høyre), avbildet nedenfor.

Vi ønsker Elise masse lykke til med studiene i England og i karrieren som musiker!