100 historier

Historien startet på 70-tallet

Tennisklubben er en del av Nittedal IL og har en historie som strekker tilbake til 70-tallet. Entusiaster fikk bygget to utendørsbaner på Bjertnestangen og på 80-tallet sto innendørshallen ferdig.

Hallen består i dag av to Hardcourtbaner (Herculan) og den fikk oppgradering med nytt tak og nye gulv med solid økonomisk støtte fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.  

Knut Aasrud på SpareBank 1 banen. 

Vekst og utvikling 

Den norske tennisspilleren Casper Ruud har hatt stor betydning for den økte interessen for tennissporten i Norge. 

- Tennis i Nittedal er et populært tilbud og mange unge som kommer inn i klubben som resultat av Casper Ruud-effekten. Vårt viktigste bidrag er å inspirere og engasjere unge til å bli ivrige og aktive tennisspillere, sier Knut Aasrud, leder for Tennis i Nittedal IL.

En sosial sport

Nittedal Tennis tilbyr opplæring for både yngre og eldre aldersgrupper. De arrangerer treninger for de over 80 år flere ganger i uken. Klubben har nå nærmere 200 medlemmer og opplever vekst. 

- Selv om selve utøvelsen av sporten er individuell, er tennis en svært sosial idrett. Etter en kamp har du gjerne en samtale med motstanderen din, og det bygger et sterkt sosialt fellesskap rundt sporten, forteller Knut.  

Klubben arrangerer også sosiale sammenkomster som grilling. Det sosiale aspektet og inkludering en viktig del av klubbens arbeid.  

Betydningen av samarbeid 

Det krever både tid og ressurser for å opprettholde driften av tennisanlegget. Mange av medlemmene i klubben har lagt inn betydelig innsats for å regelmessig vedlikeholde og forbedre anlegget og utebanene. 

- Det å ha en hall til disposisjon er kjempeviktig. Da jeg begynte her var det kun utebaner. Når de varme månedene var over måtte vi finne på noe annet å gjøre, forteller Knut med et smil.  

Uværet Hans stoppet ikke dugnadsånden 

Under ekstremværet Hans sommeren 2023 steg Nitelva så mye at hallen og området rundt ble oversvømt med vann. Ildsjelene i klubben sto på og det tok ikke lang tid før hallen kunne brukes igjen.

Dugnad en viktig del av klubbens ånd og hvert år samles medlemmene for gjøre utebane klare for sessongen. Nittedal IL eier hallen og tomta, derfor går mye av klubbens budsjett med på å dekke kostnadene for vedlikehold. Derfor er Knut takknemlig for alle de entusiastiske medlemmene som bidrar.

- Det er ingen hemmelighet at dugnadsviljen og engasjementet i idretten har falt mange steder, men hos oss står den ganske sterkt, sier Knut stolt.


Knut Asserud viser oss hvor høyt vannet var under ekstremværet Hans.

Les mer om Nittedal IL Tennis her 

Vi heier på Nittedal tennis og dugnadsånden!