100 historier

Fra venstre: Liv Astrid Berg og Hilde M. Vanebo

Hilde Hilde M. Vanebo fra Nittedal Røde Kors er på besøk hos Liv Astrid Berg som fylte 100 år i 2024.  

Hilde er en del av et landsdekkende tilbud fra Røde Kors der frivllige besøker mennesker en til en både i private hjem og på instutisjoner. Bøksvenner kommer hjem til unge eller gamle som bor i egen bolig, leilighet eller omsorgsbolig for en hyggelig prat eller gå en tur ut sammen.  

- Vi har også bussturer som er tilrettelagt for rullestolbrukere og på sykehjemmene så har vi forskjellige arrengement som vi gjør i stand som kakefesten og pizzakvelder, forteller Hilde. 

Mer enn 8500 personer over hele landet er med i Røde Kors Besøkstjeneste. Som besøksvenn får man kontakt med mennesker som av ulike grunner ønsker noen å snakke med. 

Får mye igjen 

Hilde forteller at det er stor verdi i det å være besøksvenn.

- Jeg har vært i besøkstjenesten i 15 år og synes det er utrolig givende. Jeg setter pris på å bli kjent med folk fra en annen generasjon og jeg savner den kontakten, fordi det gir meg så mye. Det er så mange ting som jeg lurer på fra gamledager, da er det så godt å spørre noen som har levd så lenge som Liv Astrid, forteller Hilde.  

Hilde møter Liv Astrid en gang i uka eller hver fjortende dag. 

- Jeg er jo veldig glad for å ha Hilde her, forteller Liv Astrid. 

Hvis du har lyst å finne ut mer om Besøkstjenesten så kan du klikke på linken under:

www.mittrodekors.no

 

 

 

Røde Kors

Røde Kors hjelper mennesker i Norge og internasjonalt. Våre frivillige er til stede for mennesker som trenger støtte og hjelp.