100 historier

En plass for alle 

På Nittedal sentralidrettsanlegg kan små og store nittedøler trene hver dag hele året, takket være Nittedal IL som drifter anlegget. 

Her finner du et toppmoderne kunstgressanlegg som ble åpnet sommeren 2009. Anlegget består av tre kunstgressbaner: 11-er banen, 7-er banen og 5-er banen. I 2022 ble 11-er kunstgressbanen rehabilitert med støtte fra SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker, Lunner, Nittedal.  

Elevene fra Nittedal ungdomsskole har tautrekke konkurranse på den rehabiliterte kunstgress banen

Mer miljøvennlig

Kunstgressbaner består av syntetiske gressmatter som tilsettes gummigranulat. En kjent miljøutfordring med denne løsningen er at gummigranulatet havner utenfor banen. 

- Da vi nylig rehabiliterte 11-banen byttet vi ut innfyllsmaterialet med et miljøvennlig alternativ til gummigranulat. I tillegg oppgraderte vi lysanlegget med energieffektive LED-lys, forteller anleggsansvarlig Kenneth Rein-Heggebakken.

Betyr mye for veldig mange 

Anlegget ligger midt i sentrum og gjør at barn og unge kan komme seg hit på egenhånd og ifølge Kenneth er det stor aktivitet hele dagen. 

- Å ha et slikt anlegg midt i lokalsamfunnet betyr veldig mye, for veldig mange. Blant annet så brukes det av elevene på Nittedal ungdomsskole og idrettslinja på Bjertnes videregående skole. Anlegget er mye i bruk, forteller Kenneth stolt.  

Kenneth viser stolt frem anlegget.

I filmen over gir Kenneth oss en omvisning på anlegget og forteller om mulighetene der. 


Les mer om banene her

Vi heier på Nittedal IL og alle som bidrar til å skape arenaer for idrett og aktivitet i lokalmiljøet vårt.