100 historier

Fra og med 2023/2024-sesongen har det blitt installert nytt lys i Ola-løypa på Varingskollen. Dette gir fantastiske muligheter for kveldskjøring i den utfordrende og spennende bakken i Hakadal.

SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal har vært med som bidragsyter for å modernisere anlegget. Et lokalt elektrikerfirma stod for utskiftingen av alle gamle lyspærer, og det nye LED-lyset sto klart i løpet av høsten 2023. 

- Lysanlegget var over 50 år gammelt, og nå har det blitt oppgradert til LED-lys. Dette er ikke bare en betydelig forbedring, men også et viktig miljøtiltak da det sparer oss for store strømkostnader, forteller Richard Palmgren, daglig leder på Varingskollen. 

Richard Palmgren, daglig leder på Varingskollen viser stolt frem det nye lyset.

Fra gult til hvitt 

Oppgraderingen av anlegget tillater styring via en app på telefonen, men det er skientusiastene som virkelig merker forskjellen. Tidligere hadde lysene en gulaktig tone, men nå lyser bakken opp med et klart, hvitt lys som gjør det enklere for skiløperne å se kontraster i snøen.

LED-pærene har også en forbedret lysdekning som reduserer skygger og gir en jevnere belysning. 

Mye brukt 

Hakadal IL Alpint er en av de mest aktive brukerne av anlegget, med treninger tre dager i uken. Så det er mye aktivitet i bakken.  

Det nye lysanlegget tar seg godt ut i Ola-løypa som er et attraktivt alternativ for de mest erfarne alpinistene.

Så neste gang du kjenner at du har lyst på ekte skiglede, ikke la mørket stoppe deg. Ta med deg venner og familie, og opplev gleden ved kveldskjøring under det strålende nye LED-lyset i den fantastiske Ola-løypa på Varingskollen. 

For mer informasjon om Varingskollen: 

www.varingskollen.no

 

Varingskollen Alpinsenter

Alpinsenter i Hakadal.