Talentstipend

Oda Foss Almqvist er 25 år, oppvokst på Lunner og bor i Moen. Talentstipendet på 50.000, vil bli brukt til reise, utstyr og det som trengs for at hundene er i topp form. – Det er hunden som er toppidrettsutøveren i hundekjøring, og alt må fungere for å få best mulig resultater, sier Oda.

Oda møtte opp i Hadelandshagens lokaler på Harestua for å motta Talentstipendet sammen med sine foreldre, Katrine Foss og Per Almqvist.  Foto: Futuria

Aktivitet og hund har alltid vært viktig for Oda, og fra hun var 11 år har hun konkurrert i hundekjøring på ski og sykkel. På videregående gikk hun hundelinje, etterfulgt av førstegangstjeneste og studier på høyskolen i Lillehammer. Trening er en stor del av livet til Oda, både egen fysisk trening og hundenes trening. – Hundekjøring er en altoppslukende idrett som tar all tid, forteller Oda. I tillegg til å være aktiv hundekjører vil hun bli kroppsøvingslærer.  

Sponsoransvarlig i SpareBank 1 Ringerike Hadeland (t.v) og Daglig leder i SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Bjørn Haugen Morstad overrakte stipendet sammen med Lokalbanksjef Nittedal, Robert Eriksen (ikke avbildet). Foto: Futuria

Hva vil du bruke stipendet på 50.000 kroner til?

Det er behov for mye utstyr for å være på toppen i hundekjøring. Vi trenger blant annet skiutstyr, sykler, sleder og ikke minst penger til veterinærutgifter. I tillegg må hundene få viktig og nødvendig massasje av en hundeterapeut.

Etter flere år på landslaget, er Oda en del av Nordisk landslag, der hun konkurrerer på ski med 1-2 hunder. Det er samlinger og konkurranser som NM, Norgescup, Worldcup, mesterskap og andre ulike løp nesten hver helg. Dermed er det mye utgifter til reisning. – Det er godt hundeløp er den store lidenskapen, for det blir ikke tid til så mye annet, smiler Oda. Talentstipendet er viktig for å kunne satse videre. – Mine viktigste støttespillere har vært mamma, pappa og banken, sier Oda.

Drømmen er å holde på med hundekjøring i mange år

– Hundene mine og jeg har et helt spesielt bånd, forteller Oda. Hun kjenner hundene sine så godt at hun vet hva de klarer å prestere. Gjensidig respekt og glede er viktig for gode resultater. – Hver hund er unik, og jeg lærer masse nytt hver gang jeg blir kjent med en ny hund, enten det er valp eller er en voksen hund, sier Oda.

Oda drømmer om å kunne fortsette med hundekjøringen, og hevde seg i verdenseliten både på ski og på sykkel. Det å lykkes som et team er en fantastisk opplevelse, enten det er i konkurranse eller i hverdagen. – Dette er min lidenskap, vi koser oss sammen og knytter sterke bånd. Jeg håper at jeg kan holde på med hundekjøring sammen med friske og fine hunder i mange år fremover, avlutter Oda.

Vi heier på Oda og hundene og ønsker de lykke til videre med drømmen!  

 

Er du mellom 15 og 30 år og har et talent du ønsker å utvikle?

Les mer og søk talentstipend her 

Bjørn Haugen Morstad, Oda Foss Almqvist og Robert Eriksen. Foto: Futuria