Talentstipend

Ola Edvard Gamkinn er 21 år fra Skarrud gård som ligger i Viker i Ådal. Talentstipendet på 50.000 kroner vil han bruke til å videreutvikle skuespillertalentet sitt. – Det er en vanvittig fin mulighet for meg, sier Ola Edvard, som drømmer om å jobbe på teater.

Ola Edvard møtte opp på Klækken Hotell for å motta Talentstipendet sammen med sin bestemor, Kari-Marte Gamkinn og mor, Gunvor Gamkinn. Foto: FuturiaOla Edvard vokste opp i Ådal’n på Ringerike og har holdt på med teater, sang og musikk så lenge han kan huske. - Jeg lagde show for familien hjemme, og fikk god hjelp fra bestemor Kari- Marte, som alltid har vært en stor inspirasjon for meg, sier Ola Edvard smilende. Etter hvert begynte han i Ringerike barne -og ungdomskor og var med på ‘Jul i Nissefoss’. - Det var så utrolig morsomt å synge på Byscenen i Hønefoss! forteller Ola Edvart engasjert. Senere ble det Showskolen og Showkompaniet til Showskolen med mye musikaler og sang – Å få spille i musikaler var så gøy og er like morsomt den dag i dag, sier Ola Edvard.

Han valgte å gå på St. Hallvard videregående skole i Lier, med mål om å lære klassisk sangteknikk. Samtidig økte interessen for teater, og han gikk på teaterlinja på Romerike folkehøgskole.

Ola Edvards mer profesjonelle karriere startet i 2016 da han var med i ‘Jakten på Juleskurken’ på Drammens Teater. Etter det ble han en del av ensemblet i Les Miserables på Folketeateret, og Peer Gynt på Gålå, hvor han spilte i tre sesonger med ulike roller. – Ibsens tekster er så utrolig spennende å jobbe med, sier Ola Edvard engasjert.

Tilfeldighetene gjorde at Ola Edvard fikk mulighet til å komme på audition, der han fikk en rolle i oppsetningen 'En Julenattsdrøm' på Nationaltheatret. - Jeg hadde aldri i verden drømt om å få stå på Hovedscenen på Nationaltheatret, før jeg i det hele tatt har fullført en utdannelse! Dette betyr så utrolig mye for meg, sier Ola Edvard.


I høst fikk Ola Edvard muligheten til å prøve seg som regiassistent på «En Midtsommernattsdrøm» på Nationaltheatret sammen med regissør Sigrid Strøm Reibo. Som et resultat av dette ble han invitert til å assistere Oleg Glushkov på Nordland Teater der de satt opp forestillingen «Ujul med Moddi» i desember.

Kunstneren - Ola Edvard leste diktet 'Kunstneren' av André Bjerke. Foto: Futuria
Gleden er en drivkraft

Ola Edvard er takknemlig for alle mulighetene han har hatt til å prøve seg på scenen. Gleden han får av å synge, danse og spille har vært avgjørende for å få dette til.– Det er lettere å gjøre ting man virkelig elsker, det tror jeg mange kjenner på, reflekterer Ola Edvard.

Ola Edvard har også fått god hjelp fra folk rundt seg og han finner mye inspirasjon av å møte nye mennesker. – Skal du bli god som skuespiller må du være trygg og samarbeide godt med menneskene rundt deg. For meg har dette alt å si, sier Ola Edvard.


Stipendet på 50.000 kroner vil Ola Edvard bruke på tekniske workshops, bøker og annet materiale for å bli en enda bedre skuespiller. – Nå har jeg penger til å videreutvikle talentet mitt, noe som er helt fantastisk, uttrykker Ola Edvard.

Drømmen om teater

Ola Edvart drømmer om å jobbe som skuespiller, og ønsker gjerne å komme inn på Teaterhøgskolen i Oslo. Uansett er det viktigste for han er å få en god utdannelse, uavhengig om det er i Norge eller i utlandet. – Skuespiller på et teater er rett og slett den store og flotte drømmen jeg har, avslutter Ola Edvard og ser med glede på framtiden.

Vi heier på Ola Edvard og ønsker han lykke til på veien mot å bli skuespiller!

Les mer og søk Talenstipend her