Talentstipend

Hopptalentet fra Sokna 

Sølve Jokerud Strand er 23 år og kommer fra Sokna. Idrett har vært stor del av oppveksten, men etter å ha prøvd litt forskjellige aktiviteter, var det skihopping som ble lidenskapen hans. Siden debuten har Sølve deltatt i NM, Norgescup, Continental Cup og World Cup. Han har tatt flere pallplasser i Norgescup Eliteklassen, og har en imponerende personlig rekord på 216 meter i Vikersundbakken!

Disiplin, råskap og litt flaks 

- Talentet mitt er å fly, iført 2,5m lange ski og en tynn dress. Mer populært kalt skihopping, smiler Sølve. 

For å bli en god skihopper må du ha disiplin, råskap og litt flaks.

- Du må være en 24-timers utøver som er god på å prioritere, forteller Sølve. 

Dag Engen i SpareBank 1 overrekker stipend og bilde til Sølve

Stort å være en del av Talentstipend-familien 

- Det er stort for meg å få tildelt talentstipendet, spesielt når jeg ser hvilke andre som tidligere har fått det. Det motiverer meg til å satse videre, sier Sølve takknemlig. 

Stipendet skal Sølve bruke til å utvikle seg videre som idrettsutøver, både gjennom kunnskap og bedre tilrettelegging i hverdagen. Stipendet gir muligheten til å prøve nytt, oppdatert og tryggere utstyr. Øverst på handlelista står flourfritt smøreutstyr, som er et nytt krav for 2023-24 sesongen.      

Tydelige mål for idrettskarrieren 

- Mitt høyeste mål er å ta sammenlagt seirer i Verdenscupen i skihopp. Dette krever en komplett og disiplinert utøver som leverer gjennom hele sesongen, sier Sølve. 

Sølve har også et mål om en plass på hopplandslaget til VM i Trondheim 2025. Videre jobber han mot å ta individuelt OL-gull i både liten bakke og stor bakke i Italia 2026.  

- Jeg har også en ambisjon om å være et forbilde for unge skihoppere, på samme måte som Anders Jacobsen var for meg, avslutter Sølve.

Er du ung og har et talent du vil utvikle?

Søk Talentstipend her

 

Sølve Jokerud Strand