100 historier

Unik festival på Hadeland

Operafest Røykenvik er Hadelands årlige festival for opera, og blir arrnagert i Røykenvik i Brandbu. Hovedscenen Halvdan Svarte er plassert i vannkanten, og gir publikum en naturskjønn utsikt over Randsfjorden. Her kan du nyte vakre toner fra internasjonale artister og orkester i fantastiske omgivelser. 

Imponerende rigg - Hovedscenen Halvdan Svarte dagen før åpningen av Operafest 2023.

Startet av lokal ildsjel  

Initiativtakeren og hjertet bak festivalen er hadelending, operasanger og solist ved Den Norske Opera & Ballett, Eli Kristin Hanssveen. Hun ønsket å skape en festival i hjemtraktene sine, som både er forankret regionalt og er på et internasjonalt nivå.   

- Eli Kristin ønsker at folk flest i regionen skal bli glad i opera, og hun satte i gang en festival for å få til dette, sier Bente Erichsen, styreleder i Operafest Røykenvik.

Operafest Røykenvik ble med stor suksess gjennomført for første gang i 2018, og har hatt fullsatte tribuner hvert år.  

Operasanger Eli Kristin Hanssveen er ildsjelen bak operafest. Foto: Operafest Røykenvik 2023

Stor betydning for regionen

I 2023 ønsket NRK og Kringkastingsorkestret (KORK) å holde sin årlige sommerkonsert på Operafest Røykenvik. Dette krevde at Bente og team Operafest måtte tenke stort for den femte utgaven av arrangementet. 

- I 2023 utvidet vi kapasitet! Vi hadde større tribuner som får plass til 1600 deltakere, der vi vanligvis bare har hatt plass til 1200, forteller Bente.  

- Jeg tror festivalen har betydd mye for hele regionen. For det første har folk fått en ny oppfatning av opera. Jeg tror også at Operafest betyr veldig mye for Hadeland som turistdestinasjon. Og ikke minst så har arrangementet skapt et utrolig samhold mellom folk som har vært frivillige. Det er helt enestående hvor mange som ønsker å være med å gjøre en innsats for festivalen. De som bidrar gjør en utrolig god jobb, sier Bente stolt.

Profesjonelle sceneteknikere og utallige dugnadstimer må til for å sette opp den spektakulære scenen i Røykenvik.

Rigget for festival i 2024 

I 2023 strakte festivalen seg over fire dager og kunne tilby et bredt spekter av musikalske opplevelser med konserter på Gran, Jevnaker og Lunner.  

Nå er det rigget for festival i 2024, der du blant annet kan oppleve middagskonsert på Låven til Øvre Næs gård, soloppgangskonsert på Lygna, midnattskonsert på Solobservatoriet på Harestua og gratis torgkonserter flere steder på hele Hadeland. Det skal også arrangeres Barnas Musikkfest på Hadeland Folkemuseum, en pop-up konsert på Kistefos og Operagalla på hovedscenen Halvdan Svarte i Røykenvik.   

Stolt sponsor av kultur på Hadeland 

SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolt samarbeidspartner av Operafest Røykenvik og vi gleder oss til flere musikalske opplevelse på Hadeland. 

Festivalen går av stabelen 6. - 9. Juni 2024, og du kan allerede nå sikre deg billetter til årets vakreste operaeventyr. 

Les mer om Operafest Røykenvik her    

#godesammen - SpareBank 1 Ringerike Hadeland er stolt sponsor av Operafest Røykenvik.

Operafest Røykenvik