100 historier

I desember 2023 kom en helt ny Pisten Bully på plass i det splitter nye verkstedet til Øståsen Skiløyper. Den nye doningen i garasjen er spesielt tilpasset løyper for konkurranser.

Maskinen føyer seg inn som nummer elleve i historikken for tråkkemaskiner. 

- Denne gaven er veldig viktig for oss for at vi skal kunne holde 220 km med turløyper på Hadelandsåsen i god stand. Vi har godt over 1000 timer med kjøring halve året, forteller Kasper Andresen, lokal ildsjel og leder for Øståsen Skiløyper.

Helt avgjørende 

SpareBank 1-stiftelsen Gran ved daglig leder Jørn Prestkvern står bak gaven på 2,2 millioner. Maskinen er foliert i SpareBank 1 sine røde og blå farge og logen til SpareBank 1-stiftelsen Gran pryder siden av døren.

- Løypemaskiner er jo dyre tunge invisteringer så SpareBank 1-stiftelsen Gran er helt avgjørende for at vi kan gjøre den jobben vi gjør, forteller Kasper. 

Fra venstre: Ole Bjerke, Kasper Andresen, Jørn Prestkvern, Terje Sørbråten er stolte over den nye maskinen på Lygna.

Jørn Prestkvern er stolt over gaven og samarbeidet mellom stiftelsen og Øståsen skiløyper. 

- Øståsen skiløyper er en fantastisk organisasjon som har kjørt løyper på Hadelandsåsen i 40 år. Innsasten de gjør er veldig bra for lokal miljøet og for hyttelivet her på Lygna. Det å kunne oppleve de flotte omgivelsene her i fine løyper. Det gir en betydelig gevinst for folkehelsen. Det å kunne se denne flotte doniningen pryde landskapet med snøfokken rundt er noe vi virkelig gleder oss til,  forteller Jørn. 

Han fremhever også det gode samarbeidet mellom Øståsen skiløyper, Hadeland Orienteringslag med Lushaughytta og Lygna Skisenter. Dette samarbeidet har gitt Lygna et flott turterreng og et moderne skianlegg med høyt internasjonalt nivå innenfor langrenn og skiskyting på den andre siden av riksveien.

Les mer om Øståsen skiløyper her

 

Øståsen Skiløyper