100 historier

Historie og drift

Randsfjord Badepark åpnet dørene 10. august 2018 og har siden hatt opptil 45 000 besøkende i løpet av en sesong. Badeparken er et resultat av ildsjelene Rune Kalleberg og Ole Henrik Pedersen, som sammen med Stiftelsen Randsfjordfestivalen ville skape Europas største badepark. Selv om de senere oppdaget at det fantes en enda større badepark i England, kan man trygt si at prosjektet har vært en suksess. 

Drømmen om å skape Europa sin største badepark resulterte i lek og morro på Randsfjorden.
 
Badeparken består av over 3500 kvm oppblåsbar badelykke og inkluderer en "minipark" for barn mellom 4-8 år og en "stor park" for alle over 7 år. Av sikkerhetshensyn har de som bestiller billett til Store Parken ikke anledning til å oppholde seg i miniparken da den er forbeholdt mindre barn.
 
Parken oppbevares på et eget lager utenfor sesongen. I år ble den satt opp på dugnad av en videregående klasse fra Hadeland Videregående skole, sammen med noen frivillige og lærere.
 
- Parken er Norges største utendørs flytende badepark på vann. Det er rett og slett unikt. Vi har også 10-15 ungdommer i sommerjobber her gjennom sesongen, forteller Rune Kalleberg, som er aktivitets- og badeparkansvarlig.
 
Flommen "Hans" i 2023 hadde flyttet på noen av elementene på bunnen av fjorden, derfor måtte de sjekkes grundig, noe som gjorde jobben i år ekstra tidkrevende. Ifølge Rune tar det vanligvis mellom 5 og 7 dager å sette opp hele parken. Han roser innsatsen som legges ned av de frivillige. 

Sammen er vi bedre 

Badeparken er til på grunn av samarbeid mellom festivalen og badeparken.
 
- Det er ingen tvil om det.  Jeg har badeparken og Espen Hagen har festivalen, men uten alle de andre hadde vi ikke hatt en sjanse til å gjøre dette. Det gjelder alle ledd, fra de som er mest involvert til frivillige, sponsorer og samarbeidspartnere. Dette hadde ikke fungert uten deres innsats. Det er en mye større jobb enn man tror, men når folk deler på oppgavene, blir jobben litt lettere, sier han.

 3500 kvm oppblåsbar badelykke gir glede på vannet.

Gir muligheter for aktivitet på Randsfjorden 

Randsfjord Badepark er plassert utenfor Haugerstranda på Jevnaker, kun et steinkast fra Hadeland Glassverk og tre kilometer fra Kistefos Museum. Med en slik beliggenhet gir det muligheter til å kombinere et besøk i badeparken med andre lokale attraksjoner.
 
- For dem som reiser fra Oslo, går det ekspressbuss fra Oslo bussterminal til Hadeland Glassverk, med avganger hver torsdag til søndag hele sommeren, forteller Espen. 
 
Han roser SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og SpareBank 1-stiftelsen Gran for godt samarbeid.

 SpareBank 1-stiftelsen (JLN) og SpareBank 1-stiftelsen Gran har et godt samarbeid med badeparken og festivalen.

Gratis for lokale innbyggere 

SpareBank 1-stiftelsen Jevnaker og SpareBank 1-stiftelsen Gran samarbeider om at billettene skal gi gratis tilgang for beboere i Jevnaker, Lunner, Nittedal, Gran, Ringerike og Hole. 
 
- Du kan si det sånn. SpareBank-1-stiftelsen og Bjørn Haugen Morstad har uten tvil bidratt med muligheten til at vi kunne kjøpe badeparken og ikke minst at folk i nærområde kan bade gratis. Det er helt fantastisk at folk fra vårt område kan benytte seg av dette tilbudet. Når besøkende registrerer seg så betaler stiftelsene tilbake til oss, forteller han. 
 
Tilbudet gjelder alle voksne, barn og ungdommer. Espen forteller at hvis ikke hadde vært for SpareBank 1-stiftelsen, så hadde de ikke opprettholde den driften de har. 
 
Badeparken åpnet for sesongen 17. Juni med besøkende helt ifra Hole for å ta en dukkert å teste badeparken for sesongen.

Billetter og priser 

En time i badeparken koster kr 100,- per person, og en dagsbillett koster kr 200,- per person. Dette inkluderer bruk av parken og lån av flytevest. Forhåndsbestilling av billetter er ikke mulig, men fribilletter kan hentes ved inngangen av servicebygget på Haugerstranda.

Sikkerhet og regler 

Sikkerhet står i høysetet i Randsfjord Badepark. All bading er på eget ansvar, og det er påbudt å bruke redningsvest. Barn mellom 4-11 år må være i følge med en voksen. Badeparken er delt inn i en "minipark" for barn mellom 4-8 år og en "stor park" for alle over 7 år. Det er viktig å følge reglene om aldersgrenser for å sikre en trygg opplevelse for alle.

Aktiviteter og arrangementer  

Badeparken er også tilgjengelig for bursdagsselskaper og andre arrangementer. Grupper kan bestille både med og uten mat, og forespørsler kan rettes til badepark@randsfjordfestivalen.no eller via telefon.

Åpningstider

Parken er nå åpen for sesongen frem til rundt 20. august. Åpningstiden er fra kl. 11:00 til 18:00, og sesongen varer i cirka 70 dager. 
 
Randsfjord Badepark er et levende bevis på hva dedikasjon, samarbeid og frivillighet kan oppnå. Med sitt unike konsept og fantastiske beliggenhet, fortsetter den å tiltrekke seg både lokale og tilreisende, og skaper uforglemmelige opplevelser på Jevnaker. 

Stiftelsen Randsfjordfestivalen

En stiftelse som arrangerer Randsfjordfestivalen og Randsfjord badepark.